USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

МЗС України вимагає від РФ повернути викрадену льотчицю

9 Липня 2014 11:23
МЗС України висловило рішучий і категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії військовослужбовця Збройних сил України Надії Савченко. Ім'я жінки-офіцера стало відоме сотні тисяч українців через оприлюднене відео її допиту.

Як учора повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, захоплена бойовиками на Донбасі українська льотчиця Надія Савченко знаходиться в СІЗО Воронежа, і її збираються судити за звинуваченням у причетності до вбивства російських журналістів.

ЧИТАТИ ЩЕ: 12 ФАКТІВ ПРО ПОЛОНЕНУ ЛЬОТЧИЦЮ НАДІЮ САВЧЕНКО

Нижче подаємо повний текст заяви МЗС України:

Заява МЗС України щодо незаконного вивезення до Росії захопленої терористами Надії Савченко опублікована на сайті Міністерства закордонних справ України.

МЗС України висловлює рішучий та категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко – військовослужбовця Збройних Сил України, яка раніше була захоплена представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України. Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісній зв’язці зі спецслужбами Російської Федерації.

Відкрито викрадаючи громадян України на території нашої держави, російська влада не лише порушує всі можливі норми міжнародного права, а й вже переступає елементарні норми пристойності і моралі. Такі дії не залишаться без адекватної відповіді з боку України і міжнародної спільноти.

Україна вимагає від російської сторони невідкладного надання

українським офіційним представникам повної та вичерпної інформації про обставини незаконного вивезення Надії Савченко до Росії, об’єктивного розслідування цього факту і покарання винних, негайного допуску до громадянки України українського консула для надання правової допомоги.

Очікуємо від російської сторони вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом на Батьківщину.

Закликаємо міжнародне співтовариство засудити протиправні дії Росії, спрямовані на систематичне порушення прав та свобод громадян України, посилити тиск на російську владу, яка сьогодні, відчуваючи вседозволеність, перетворюється на реальну загрозу цивілізованому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Онанім Показати IP 9 Липня 2014 11:44
Льотчиця-нальотчиця. Відлиталася.
баба параска до Онанім Показати IP 9 Липня 2014 12:19
Дивись, щоб ти не до.издівся
До онаніма до Онанім Показати IP 10 Липня 2014 06:02
Убогий розумом ! Провокатор на клавіатурі ти герой ?!Чмо ти зомбоване.Якщо служив в армії - то десь на свинарнику.Але маєш шанс,навіть швидше як ти думаєш...
Юхим Показати IP 9 Липня 2014 12:11
А парашка і далі буде відхрещуватися, що їхніх громадян на Україні немає. Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus