USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юні лучани – призери Чемпіонату України з самбо. Фото

1 Листопада 2022 16:02
Спортсмени з Луцька вибороли призові місця на Чемпіонаті України з самбо. Вихованці клубу «Борець» Анастасія Гринчук, Ангеліна Онопрійчук і Семен Макаров посіли у своїх вагових категоріях перше, друге та третє місця відповідно.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла тренерка атлетів Аліна Бондарєва.

Чемпіонат України з боротьби самбо серед кадетів зібрав близько 250 спортсменів із 17 областей країни. За першість боролися юнаки та дівчата 14-16 років. Поєдинки тривали в Тернополі 29-30 жовтня.

Ці змагання – перший етап відбору до національної збірної команди, яка представлятиме Україну на Чемпіонаті Європи з боротьби самбо наступного року.

За підсумками поєдинків Анастасія Гринчук виборола перше місце у ваговій категорії 50 кілограмів, Ангеліна Онопрійчук – друге місце у ваговій категорії 50 кілограмів, Семен Макаров – третє місце у ваговій категорії 58 кілограмів.

«Дві мої вихованки зустрілися у фіналі. Анастасія Гринчук та Ангеліна Онопрійчук боролися за перше місце. Перемогла Анастасія», – розповіла Аліна Бондарєва.
Нині юні спортсмени готуються до наступного чемпіонату, який відбудеться в січні. Це будуть прохідні змагання до національної збірної команди, яка представлятиме Україну на чемпіонатах Європи

«Діти тренуються по шість разів на тиждень. Вони не пропускають жодного тренування», – відзначила Аліна Бондарєва.
Читати ще: Лучанка – призерка чемпіонату Європи з сумо. Фото

Як наголосила тренерка, мета юних спортсменів – призові місця на чемпіонатах Європи, світу та на Олімпійських іграх: «Оскільки ми займаємося трьома видами спорту (самбо, сумо і дзюдо), то їхня мета із боротьби дзюдо – потрапити в збірну команду України, поїхати на Олімпійські ігри та як мінімум стати призером Олімпійських ігор. Я входжу до збірної команди України з сумо і цього року виконала на Чемпіонаті Європи майстра спорту міжнародного класу. Це також стимулює дітей займатися сумо та самбо і, звісно, досягати найвищих результатів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus