USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Корупція у Міноборони: САП повідомила, на чому ґрунтуються підозри посадовцям

15 Жовтня 2017 18:04
Керівник САП Назар Холодницький заявляє, що підозри чиновникам Міноборони, який викрили на розтраті майже 150 млн грн, грунтуються на тому, що у відомства не було об'єктивних підстав для перегляду угоди щодо поставок пального.

Про це очільник САП розповів в інтерв`ю Цензор.Нет.

За словами керівника САП, справа розслідувалась рік, тому що до того часу не можна було зібрати доказів.

Холодницький зазначив, що справа розслідувалася рік, тому що до того часу неможливо було зібрати докази.

"Підозра в принципі грунтується на простих фактах. Був мільярд гривень на пальне. Був проведений тендер, і підприємство зобов’язалось за цей мільярд поставити 70 тисяч тон палива", - зауважив голова САП.

За його словами, Управління внутрішнього аудиту Міноборони підтвердило факти коливання цін на ринку пального.

Читати ще: Прапорщик краде чоботи, а генерал - БТРи: корупційні схеми в Міноборони

"Через місяць з’являється довідка однієї Торгово-промислової палати та довідка одного з державних підприємств, що були коливання цін, тому треба переглянути. Уклали додаткові угоди, збільшили ціну, а обсяг поставок зменшили", - уточнив Холодницький.

Нагадаємо, НАБУ затримало заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ Володимира Гулєвича, службовця відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і працівника Департаменту внутрішнього аудиту МОУ за підозрою в розтраті державних коштів у сумі майже 150 млн грн. Корупційні схеми були пов’язані із закупівлею палива для оборонного відомства.

Крім того, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру ще двом посадовцям Міністерства оборони України, яких затримали за підозрою в корупції.

За інформацією ЗМІ, посадовці компанії "Трейд Коммодіті", яких підозрюють у причетності до розкрадання, втекли напередодні затримання.

Суд обрав заступнику міністра оборони Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту без права покидати домівку на 2 місяці, а також директора Департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Міноборони Володимиру Гулєвичу взяли під домашній арешт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
справа Показати IP 15 Жовтня 2017 19:24
В суді розвалиться.Всі підозрювані являються учасниками ато , нагородженні орденами за участь в ато, нагороджені медалями за участь в ато
Анатоль_ Показати IP 15 Жовтня 2017 21:13
Я в шоці! Вже за атошників взялися!
приют 11 Показати IP 15 Жовтня 2017 21:32
все без толку,пока не начнут расстреливать-ничего не измениться...все от безнаказанности,все знают что откупяться ,так что ,уважаемое ворье,спите спокойно!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus