USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

З Держстату звільнять понад 1700 працівників

6 Листопада 2019 11:33
У Державній службі статистики ліквідують 1770 посад через перехід на електронну звітність.

Про це у Facebook повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубіле, пише Gazeta.ua.

«Ми прийняли непросте рішення скоротити 1770 посад у Державній службі статистики. Також будуть звільнені й передані в оренду або на приватизацію 281 об’єкт нерухомості».

Звільнять працівників саме на районному рівні. Частину їхніх функцій передадуть на рівень області.

Причина – перехід на електронні звіти роблять утримання підрозділів недоцільним, заявив міністр. Загальну кількість поданих звітів також планують зменшити і спростити.

«Хотів би звернутися окремо до співробітників, які потрапили під це скорочення. Нам дуже шкода, що нам довелося йти на ці заходи, але ми змушені це робити, щоб перезапустити економіку України. Я дуже сподіваюся, що ви зможете знайти в цій новій економіці своє місце. Ми будемо над цим працювати разом з оновленою службою зайнятості та багатьма іншими сторонами», – написав Дубілет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 6 Листопада 2019 11:49
Дубілет - красава! Всі реформи зводяться до одного - звільнити 1700 статистів, 5 000 прокурорів, 1200 працівників держаудитслужби, 17 000 працівників адміністрацій. Як виявляється просто вирішувати всі проблеми. Але всі ці тисячі людей опиняться на біржі праці і цілий рік, нічого не роблячи, отримуватимусь зарплату за попереднім місце роботи. А роботу, яку вони виконували раніше, будуть проводити працівники, які залишаться, причому, за ту ж зарплату, яку отримували раніше.
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 6 Листопада 2019 13:18
Людей, звісно, шкода. Але в статистиці дійсно купа паперової нікому непотрібної роботи. Перехід на електронну звітність полегшить роботу як для працівників статистики, так і людей, котрі звітують туди. І якщо Дубілет впровадить усі реформи, які планує, то це буде чудово, бо за такими людьми майбутнє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus