USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З початку року в Україні вилучили понад 2 тонни неякісних продуктів для шкіл

25 Травня 2021 13:58
З початку року Держпродспоживслужба вилучила понад 2 тонни харчових продуктів для шкіл, що не відповідали вимогам безпечності та якості.

Як передає Укрінформ, про це на презентації оновленого меню для їдалень закладів загальної середньої освіти сказала голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька.

«Ми провели 239 лабораторних досліджень харчових продуктів на вимоги безпечності та якості, параметрів безпеки. Це супроводжує вилучення з обігу понад 2 тонн небезпечних харчових продуктів, в тому числі молока та молочних продуктів 228 кг, м’яса та м’ясопродуктів – понад 2 тонни, риби й рибопродуктів – 76 кг, харчових продуктів рослинного походження – 85 кг. Це тисячі порцій дитячого харчування, які подали б нашим дітям», – сказала Магалецька.

Загалом, за словами Магалецької, з початку року Держпродспоживслужба провела 414 позапланових та 8 планових перевірок у сфері безпечності харчових продуктів. Було перевірено 3 966 постачальників харчових продуктів та 46 операторів ринку, які здійснюють постачання зі шкільного харчування і готують для 14 531 закладу середньої освіти. Так, за результатами перевірок було встановлено, що 11 операторів ринку не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, 36 операторів ринку здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру. Було складено 189 приписів для обов’язкового виконання суб’єктами господарювання для усунення порушення законодавства.

Читати ще: На Волині чекають роз’яснень щодо того, яким має бути нове шкільне меню

Нагадаємо, уряд ухвалив постанову, якою затвердив нові норми та порядок харчування у школах, дитячих садочках та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, передбачається відповідна калорійність страв та меню для дітей. У документі міститься інформація про розподіл білків, жирів та вуглеводів, які мають містити страви, пропоновані школярам упродовж дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus