USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

З кожного українця по 36 гривень – на вибори Президента

21 Вересня 2009 10:12
Разом з тим у ЦВК знайшли і на чому заощадити – урни для голосування на президентських виборах використовуватимуть старі, з попередніх виборів, – повідомляють «Волинські Новини».
Центрвиборчком прийняв рішення скоротити бюджет виборів Президента на півмільярда – з 1,74 до 1,27 мільярда гривень. Таким чином, обрання нового глави держави обійдеться кожному українському виборцеві в 36 гривень.
Як повідомила заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна, рішення скоротити бюджет виборів Центральна виборча комісія прийняла на минулому тижні, – з посиланням на сайт Дело пише Кореспондент. Використовуючи отримані ЦВК свіжі дані з кількості виборців, а також заплановану суму витрат на президентські вибори, Дело підрахувало, що обрання нового Президента в 2010 році обійдеться кожному українцю приблизно в 36 гривень. На виборах 2007 року ця сума становила приблизно 10 гривень на одного виборця. Зростання витрат, на думку видання, може пояснюватися збільшенням зарплати членів виборчкомів. Таке рішення влітку прийняв Кабмін. Разом з тим в ЦВК знайшли і на чому заощадити – урни для голосування на президентських виборах використовуватимуть старі, з попередніх виборів. За словами Усенко-Чорної, невелику кількість може бути зроблено лише для резерву. Також вона повідомила, що, як і в попередні роки, закупівлю паперу для друку бюлетенів ЦВК буде здійснювати без проведення тендеру. За її словами, постачальником паперу для друку бюлетенів, як і на попередніх виборах, швидше за все, виступить концерн Arjo Wiggins. Головний офіс цієї компанії, що об\'єднує 28 фабрик у світі, розташований у Франції. Разом із затвердженням бюджету минулого тижня Центрвиборчком отримав уточнені персональні дані Реєстру виборців, згідно з якими кількість громадян України, які мають право голосу, становила 36,582 мільйонів чоловік. З них 390 тисяч на даний момент перебувають за кордоном. Нагадаємо, що на позачергових виборах 2007 року число українських виборців було на півмільйона менше - 37,185 мільйонів осіб. Як повідомили в ЦВК, оновлені дані Реєстру будуть передані політичним силам. Чотири парламентські фракції - Партія регіонів, БЮТ, Блок Литвина і комуністи - на минулому тижні звернулися до комісії з проханням надати копії бази даних. Як повідомлялося, раніше заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна висловила впевненість, що списки виборців на президентських виборах будуть високої якості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Titra Показати IP 21 Вересня 2009 10:45
Треба гнати в шию таких президентів як наші........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus