USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З українських аптек можуть зникнути закордонні ліки. ВІДЕО

14 Листопада 2012 15:18
Продаж закордонних ліків без сертифікату якості GMP на території України обмежать з початку наступного року.

Про це інформує «ТСН».

З початку наступного року усі виробники лікарських засобів мають підтвердити міжнародний стандарт якості і отримати відповідний сертифікат GMP. Без нього в’їзд ліків до України заборонять. Проте, самі виробники кажуть, що можуть не вкластися в терміни. Мовляв, процедура отримання сертифікату – надто складна.

Виконавчий директор Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників в Україні Володимир Ігнатов каже, що це може спровокувати перебої з поставками препаратів на ринок. А це означає, що деякі з пацієнтів можуть залишитися без ліків.

Голова Держлікслужби Олексій Соловйов запевняє, що дефіциту препаратів не буде. Однак, керівник аналітичного департаменту Олег Добранчук повідомив, що майже 700 міжнародних запатентованих назв, або ж хімічних речовин, які існують на нашому ринку, не мають виробництва на території України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus