USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За два дні у Нововолинську викрали 15 каналізаційних люків

1 Серпня 2016 13:14
Впродовж 31-го липня та 1-го серпня на вулицях Нововолинська викрали до 15-ти люків. Злодії крадуть металеві кришки просто біля дитячих майданчиків та під’їздів, - інформує БУГ.

На 15-му мікрорайоні неподалік будинків люки і надалі відкриті. Як повідомив директор “Нововолинськводоканалу” Володимир Остапюк, про аварійну ділянку їм відомо. Керівництво водоканалу добре розуміє, що шахти без кришок – це небезпечно для здоров’я й життя людини. Небезпечні каналізаційні виходи, каже начальник, закриють найближчим часом, коли знайдуть чим.

Вартість одного люку, зі слів Володимира Остапюка, біля 2-х тисяч гривень.

Хоч приймати люки на металобрухт заборонено, до цього часу їх крадіжки залишаються своєрідним бізнесом. Підприємці не замислюються, що їх дії несуть за собою небезпеку для безпеки інших людей. Зароблені від здачі на металобрухт люку декілька сотень гривень можуть коштувати комусь життя.

Зрозуміло, що люки краде не одна людина і в руках їх не носять. Це як мінімум два чоловіки, які, відкривши машину, закидають кришки туди.

Кришка важить біля 60 кілограмів.

Аби уникнути подальших крадіжок, “Нововолинськводоканал” замінює викрадені металеві люки гумовими. Вже зараз у різних районах встановили 30 полімерних накривок. Проте є нюанс – на проїжджій частині такі люки ставити ризиковано, бо від надмірного навантаження вони псуються.

Згідно з статтею 185 Кримінального кодексу України, «крадіжка карається штрафом від 50 до 100 НМДГ, громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2-х років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років». Якщо ж крадіжка повторна чи її вчинили за попередньою змовою осіб, – то «арешт на строк від 3-х до 6-ти місяців або обмеження волі до 5-ти років, або ж позбавлення волі на такий же строк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP 1 Серпня 2016 16:44
І чому зі всього проблему робити Знайти того хто приймає їх як металобрухт і такий штраф влупити щоб мало не показалось Ні у нас плачуться ,а робити не роблять А це не жарти і комусь може коштувати життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus