USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

За фактом невиплати зарплати працівникам ветсанзаводу відкрили провадження

20 Квітня 2017 16:10
Ковельською місцевою прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості та розпочато кримінальне провадження за фактом умисної безпідставної невиплати керівництвом Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" заробітної плати працівникам підприємства у березні-червні 2016 року (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 175 КК України), - повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

У ході досудового розслідування вживаються всі заходи задля забезпечення проведення необхідних слідчих дій, спрямованих на прийняття законного і обгрунтованого рішення у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня, доведені до відчаю мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ковельського ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Люди стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох. Вчора, 19 квітня, декількасот ковельчан та жителів сусідніх сіл перекрили міжнародну трасу «Київ – Ковель – Ягодин» з вимогою ліквідувати екологічну катастрофу на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод».

Нещодавно повідомлялося, що мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу. По фактах виявлених забруднень нараховані збитки та шкода на загальну суму 1 862 256 грн., в т.ч. за зняття поверхневого (родючого) шару ґрунту без спеціального дозволу – 1 439 грн.; за засмічення – 42 508 грн.; за нецільове використання земельної ділянки – 1 158 грн.; за забруднення – 1 817 150 грн.

Під час сесії Волинської облради 12 квітня депутати прийняли звернення до НАЗК, МВС, Генпрокуратури, Мінекології щодо екологічного лиха, яке спричинило смерті людей від онкозахворювань. Саме дії директора Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», який приїхав працювати на Волинь з непідконтрольних територій Луганщини, нанесли шкоду довкіллю, людям та бюджету. Такі дії, на думку голови Волиньради Ігоря Палиці, цілком підпадають під статтю кримінального кодексу «Тероризм».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus