USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

За яких умов новий начальник міліції напише заяву на звільнення

11 Березня 2014 18:27
Новопризначений начальник УМВС на Волині Віктор Швидкий запевнив, що напише заяву на звільнення, якщо люди погодять під час обговорення кандидатуру полковника міліції - Алєксєєнка Павла Анатолійовича. Щодо численних звинувачень в його адресу, які лунали з зали, основними аргументами посадовця були «мене там не було», «мене ще не було» тощо.

Про це йшлося сьогодні, 11 березня, під час громадського обговорення кадрових призначень, зокрема призначення начальника УМВС в області, в залі Волинської обласної ради.

Зауважимо, на початку засідання слово взяла наполеглива лучанка, яка заявила, що Віктор Швидкий причетний до вбивства її сина.

Проте той заперечив: «Я цю жінку дуже добре знаю, на прийомах вона часто була. По-перше, ця подія була до мене, далі - банальна ДТП, сина убито – горе величезне. Але велися слідчі дії, довести чиюсь вину не вдалося».

Із новими звинуваченнями звернулися до міліціонера люди з зали: «Чому за Вашого керування не порушилася справа проти Богдана Колісника, який віддав землю лісгоспу на приватну забудову?»

«Коли ці земельні ділянки в селі Гаразджа, віддавалися, мене там не було. Будинок, який там є, я купив, будучи на пенсії в 2011-ому році, ділянки ніякої я не брав», - відповів Віктор Швидкий.

Своєю чергою, виступив автомайданівець Олександр Буряк. Він теж вимагав пояснень: «Після 2004-ого року бандити не сіли в тюрми, їх стільки наплодилося - тих нових олігархів! І це тому, що Швидкий недопрацював, навіщо ж двічі ставати на ті ж граблі і бити собі лоба, правда?!»

Начальник УМВС апелював: «Так, дійсно, був лозунг в 2004-ому році «Бандитів у тюрми». Я був через рік на посаді, коли це гасло перестало виконуватися, бо міліція ловить, прокуратура розслідує, а суд вирішує. От цей ланцюг і дав збій, коли злочинців, яких ми ловили, відпускали на волю».

Засудив кандидатуру новопризначеного міліціонера і заступник голови облради Ігор Гузь. «На 90% я Вам кажу, що Ви начальником не будете. Віктор Васильович, та ситуація, яка є тут, говорить про те, що Ви не станете керівником», - емоційно висловився чоловік.

Ідею соратника підтримав лідер «Правого Сектору» на Волині Павло Данильчук. Він вимагав від міліціонера написати заяву на звільнення за власним бажання: «Правий Сектор» нікого не підтримує і нікого не висуває на посаду. Була зустріч з Автомайданом і «Правим Сектором», ми Вас як громадськість не підтримуємо! Ми тут стоїмо як гарантія, щоб люди із заплямованим минулим не приходили на посади. Ми звертаємося: пишете заяву на звільнення чи таки лишаєтеся начальником МВС?»

На це головний міліціонер області заявив, що готовий піти, якщо люди підтримають іншу кандидатуру: «Є багато громадських організацій, партій, кожен хоче бачити свого, тому прерогатива Міністра - призначати сюди незалежну особу. Давайте обговоримо кандидатуру Алєксєєнка, якщо його люди погодять, то я пишу заяву на звільнення».

Проте про точний час завтрашнього обговорення кандидатури на посаду начальника УМВС України в області Алєксєєнка Павла Анатолійовича так і не домовилися.

Зауважимо, двогодинні дискусії тривали в атмосфері такого собі «балагану», де кожен емоційно висловлював свою думку.

Насамкінець голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт запропонував дати новопризначеному міліціонеру попрацювати декілька місяців, а незадоволення оформити у вигляді письмового звернення Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову: «Міліція не може бути некерованою!».

Нагадаємо, криками «ганьба» зустріли генерал-майора Віктора Швидкого на сцені луцького Євромайдану під час Народного Віча 9 лютого, у неділю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 70
123 Показати IP 11 Березня 2014 18:33
НЕхай вже працює, а то в міліції скоро бардак буде без керівництва!
дідо до 123 Показати IP 11 Березня 2014 18:46
У міліції завжди бардак. Менти тільки кишені набивають.
Если быть до дідо Показати IP 11 Березня 2014 18:49
Если быть честным, то бардак у нас везде и милиция просто не исключение....
123 до 123 Показати IP 11 Березня 2014 19:16
Швидкий достойна кандидатура,з досвідом .Нехай працює- а там побачимо що напрацює!!!! Чи можливо Аліксєєнка хочете?Бачили на чому він їздить? Напевно на зарплату купив...Ще й родич Регіоналів волинських...
Анонім до 123 Показати IP 11 Березня 2014 22:41
щоб знову чемодани на киів возив.онуків хай глядить
ЄВРОПЕЄЦЬ Показати IP 11 Березня 2014 18:48
Давайте вже припинимо свавілля цих недоумків з правого сектору (пишу з маленької букви свідомо). Це купка недоумків, які дають інформаційні аргументи Кремлю стосовно "допомоги" українцям....пан Данильчук прокоментуйте, що у ваших "лавах" робить "Лімаль" Андрій (відомий автокрадій) та ряд інших "патріотів"???...Припиніть самі, щоб не прийшлось цього робити компетентним силам....хоча вже пора!!!
європейка до ЄВРОПЕЄЦЬ Показати IP 11 Березня 2014 19:11
не тільки Лімаль,там ще є пару особ кримінального походження і чому всі мовчать?!!!!Давайте обєднуватися і відкривати людям правду про цих люстраторів!!!!!!!!!!!!
Олексійович до європейка Показати IP 11 Березня 2014 20:45
В Правому Секторі та Самообороні все "г***вно повспливало" частина з судимостями за "реальні" злочини, частина на обліках в нарко- та психдиспансерах в кращому випадку!!!! ЦЕ ЛЮДИ ЯКІ БУДУТЬ "ПРИЗНАЧАТИ" КЕРІВНИКІВ СИЛОВИХ СТРУКТУР???
volynlutsk123 Показати IP 11 Березня 2014 18:50
Посаду начальника УМВС необхідно запропонувати волинянину, колишньому полковнику міліції, чесному і порядному Цісаруку Антону. Колектив міліції, ветерани ОВС та громадкість його підтримає.
дідо до volynlutsk123 Показати IP 11 Березня 2014 18:54
Якщо колектив міліції та ветерани підтримують, то якраз не можна довіряти посаду.Міліція -це зборище невдах та злодіїв.
888 до дідо Показати IP 11 Березня 2014 19:11
Зразу видно, що ти бандюган!
валерий до дідо Показати IP 11 Березня 2014 19:15
Цісарук один із найпоряднешіх працівників УМВС
Рома до валерий Показати IP 11 Березня 2014 20:35
.Давай ще Дзержинського воскресимо.
Ветеран національног до volynlutsk123 Показати IP 11 Березня 2014 19:29
А. Цісарук був на виду в громади з 91 року, порядна професійна людина, здібна забеспечити порядок і навести лад в міліції
Руденко Показати IP 11 Березня 2014 18:51
Рудунко в "главменты", а бандформирования в ИТК.
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 18:58
Поки не проведуть реформу міліції, як у Грузії, толку не буде.
???? Показати IP 11 Березня 2014 19:02
Якщо в нас сьогодні таке "демократичне суспільство", то чому б не запитати думки у самих правоохоронців : від молодшого до старшого начальницького складу??? Всіх кандидатів вони знають, їм з ними працювати, з них же і запитаємо в разі чого!!!! А Правий Сектор дійсно повинен переглянути свої ряди, інакше завтра після усунення одного бандита "в Законі" будемо мати таких в кожному місті, районі, селі...А ці призначення сьогодні нагадують 37 рік:анонімки, нашіптування, погрози... На рахунок Алєксєєнка...кажуть, у нього немає юридичної освіти...Є над чим замислитися...
й до ???? Показати IP 11 Березня 2014 20:13
вже маємо
Віталій Показати IP 11 Березня 2014 19:02
ти хто такий щоб щось вимагати у офіцера...що ти в житті бачив...?? Данильчука по обліках в психдинспансері перевіряли?
Григорій Іванович до Віталій Показати IP 11 Березня 2014 19:32
"ти хто такий щоб щось вимагати у офіцера".... офіцер що священна корова?! Та й хто там офіцер....обізви корову балериною! Офіцерів в ментів немає! Слова честь, присяга, закон для них порожній звук! Лизнути дупу вищестоячому, обложити куями підлеглих, принести начальнику в зубах доляху від "трудов неправедних" , - це по твоєму офіцери??????? Так... шавки на побігушках!
777 до Григорій Іванович Показати IP 11 Березня 2014 19:45
Фу..чтобы Вас так всю жизнь называли!
До Григорій Іванович до Григорій Іванович Показати IP 11 Березня 2014 20:41
Що ти знаєш про це? Яка взагалі в тебе освіта?
Ананас Показати IP 11 Березня 2014 19:04
Правий Сектор - почніть люстрацію з себе
Лучани учасник майда Показати IP 11 Березня 2014 19:07
На сьогоднішній день на Волині влади намає, всім заправляє не більше сотні людей які називають себе Правим сектором. Придивіться до цих людей , проведіть їх люстрацію, що намагаються робити вони з іншими, і побачите що там люди які в минулому скоювали угони пограбування, є членами ОЗГ, вигнані за хабарі с міліції подібні Павшуку. Придивіться до такого собі психопата Аркадія, який ходить з пістолетом і прямо погрожує його застосуванням, Одним словом реалізували гасло "Банду поміняли на банду" В сьгоднішніх умовах це катастрофа для України , не виключено що окремі з них проплачений проект Москви. А хто наділив правом цих фюрерів вчиняти самосуд на площі в присутьності дітей. В Європі це катування, порушення ст. 3 Європейської конвенції і за це прийдеться відповідати. В сьогоднішніх умовах так можуть поступати лише вороги України , а не її патріоти. Дивлячись на них виникає сумнів в демократичних ціннностях про які вони заявляють, це пряма агресивна диктатура самодурів і їхння діяльність не на користь на роду ів інтересах наших ворогів.
Соня до Лучани учасник майда Показати IP 11 Березня 2014 19:12
Згодна з вами
Наталя до Лучани учасник майда Показати IP 11 Березня 2014 19:39
В основному все вірно! Одне тільки питання: а чому в усіх бідах у вас винувата "Москва" (чи це таке ім*я невістки?). А так - все ОК!!
Лучанин до Наталки до Наталя Показати IP 11 Березня 2014 20:12
Тому що любі порушення прав людини, які здійснюються публічно, породжують зворотну агресію і використовуються ЗМІ Россії як аргумент нашої дикості і необхідностью їхнього втручання.
Антон до Лучани учасник майда Показати IP 11 Березня 2014 20:49
Та чим вони керують?! Не смішіть...не звертайте увагу на цю купку невдах..))) як на мене, це взагалі ворожий елемент, який скоро знищить сам себе)))
Андрій до Лучани учасник майда Показати IP 11 Березня 2014 20:51
Цілком з Вами згідний, схоже на проект ФСБ....якщо проаналізувати їх останні акції + бидло
Ого! до Лучани учасник майда Показати IP 12 Березня 2014 00:54
Брехня - по Павшуку повна. Він з охорони на Б.Хмельницького звільнявся. Які хабарі шо ви мелете? Не знаєте близько чоловіка - не лукавте і не поливайте гряззю.В ті часи коли він працював мєнтам хабарі не платили
окрема думка Показати IP 11 Березня 2014 19:11
Настрашніше те, що люди, які немають найменшого поняття у роботі силових структур та інших сфер державного управління, беруться за це. Вже були такі часи після жовтневої революції, коли до влади прийшли люди в шкірянках і так само брались за все, а професіоналів повисилали, порозстрілювали, а потім через 70 років почали про це жалкувати. Йдемо то того ж самого???
Григорій Іванович до окрема думка Показати IP 11 Березня 2014 19:36
Профессора і прффесіонали якраз і довели країну до могили! Де ти там професіоналів бачила? Хіба що професійно набивають свій карман, "кришуючи" різного роду кримінал!
Наталія до Григорій Іванович Показати IP 11 Березня 2014 20:53
Що ти мелеш? Григорій Іванович ти не член ПС?
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 19:17
Необхідно зібратися громаді біля Просвіти яку вони без відповідних проплат самовільно захватили і провести їх прилюдну люстрацію, вилучити зброю, перевірити по обліках, а окремиж пропустити через психлікарню. Якщо цього не зробить СБУ міліція то це скоро зроблять самі громадяни, але там вже не зкінчиться повзанням на колінах.
Григорій Іванович до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 19:44
І що ти зробиш?! Сховаєшся під ковдрою і голосно скажеш ФЕ! "це скоро зроблять самі громадяни," - це ти себе рахуєш громадянином?! Тобою бандюки і бандитська влада як худобою, а тут у нього голос прорізався, ДЕМОКРАТІЯ! Так от дякуй , що можеш тепер і клюва поганого відкривати
Ууу до Григорій Іванович Показати IP 11 Березня 2014 19:58
Бред!
Анонім до Григорій Іванович Показати IP 11 Березня 2014 20:16
Не з таким шизанутим як ти
Орест до Григорій Іванович Показати IP 11 Березня 2014 20:55
Григорій Іванович, діагноз: д***біл без освіти+член гуртка ПС!!! Це про Вас
Роман до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 20:54
З Вами цілком погоджуюсь!!!!
сослуживець кандидат Показати IP 11 Березня 2014 19:23
Щоб прикрити свою задницю від хренових наслідків,вони висунули на посаду начальника УМВС алкаша Пашу Алєксєєнка який на роботі рахується на лікарняному. а сам вше місяць бігає з Данильчуком пробиває собі посаду, напевно ще один хворий на голову
ока до сослуживець кандидат Показати IP 12 Березня 2014 16:49
Повністю згідний. Алексєєнко "багато" напрацював у Сокиричах (банально - сховався), а тепер поступає просто не по офіцерськи, у тому числі по відношенню до людей, які йому у свій час допомогли
99 Показати IP 11 Березня 2014 19:26
Давайте наводити лад а не безлад .Скільки можна грати в войнушкі?Управлінням потрібні керівники,а то безпрєдєл повний робиться. Правовий захист людей на нулі,відновлюватися треба.
Клава Показати IP 11 Березня 2014 19:29
А чому пан Алєксєєнко не написав рапорт на звільнення ще до кривавих подій??? "Весілля в Малинівці"??? Пам'ятаю, що ці питання задавали і Беркуту!!! Люди виконували свій обов'язок до кінця, яким би він не був...А Алєксєєнко не хотів переривати свій професійний стаж??? І вашим, і нашим????
Ігоръ Показати IP 11 Березня 2014 20:09
Я щось незрозуів, пан Швидкий зайняв місце в свому кабінеті, чи жде третю люстрацію?
10 до Ігоръ Показати IP 11 Березня 2014 20:31
В третій раз він пролюструє тебе на нарах
123 Показати IP 11 Березня 2014 20:25
Быстрый первый корупцион движ сделает на окнах увд ждите а паша прослабился грыша его сделал
рпсрпмрпо Показати IP 11 Березня 2014 20:26
Гузь думає, що його кандидатура всім лучанам подобається. Чи прийде хтось інший проплатить і будуть кричати ганьба йому.
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 20:46
А я хочу щоб Гузь, Алексєєнко і Данильчук теж написали заяви назвільнення!!! Хай пан Гузь прозвітує за які такі гроші куплений автомобіль хонда ацент!!! Чому вони не зроблять прес-конференції на якій дадуть відповідь на усі запитання, які їм будуть поставлені!!!!
Сергій, МВС Показати IP 11 Березня 2014 20:56
Швидкий повинен був би розповісти про те, що він зробив доброго на Волині за ті два рази коли очолював Волинську міліцію... А не зробив він НІЧОГО доброго, але зараз з третього разу переконує, що в нього щось вийде... ГАНЬБА таким призначенням. Краще вже Алексєєнко, - той хоч не був на тій посаді, та й наш Волинський, очолював Національну Гвардію на Волині...
987 до Сергій, МВС Показати IP 12 Березня 2014 16:53
Та Швидкий просто ПРОФЕСІОНАЛ, який розбирається у всьому. Не те що АлексЄЄнко
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 20:56
Шановні волиняни є пропозиція створити громадський актив області, який тотально контролюватиме владу на усіх рівнях у нашій області!!! Хай кожного місяця звітуються про виконану роботу, що зроблено, а що ні і чому!!! На що живуть і за що купують!!! Добровільна відмова від премій - починаючи головою ОДА і закінчуючи сільським головою, пересування з дому на роботу і навпаки громадським транспортом, а не власним авто за державний рахунок, як це робить "пан гузь" і так далі!!!! Слава Україні!!!!
1141 Показати IP 11 Березня 2014 21:02
Служу у внутрішніх військах МВС в Луцьку. Кандидатура Алєксєєнка Павла Анатолійовича набагато достойніша за кандидатуру Швидкого,який ще не накрався до кінця. Чому б Алєксєєнку не дати шанс змінити щось у нашій міліції ? Бо Швидкий нічого міняти не буде - профі задрипаний...За два рази перебування на посаді НУМВС жодного разу сою задницю в батальйоні ВВ не показав, не поцікавився, що там робиться... Це доповнення до профі...
кадровик до 1141 Показати IP 11 Березня 2014 22:36
Ви запитайте Алексєєнка чи може він розтлумачити хоч одну статтю Закону "Про міліцію", за бабки через Єврика купив посаду начальника РВ в Ходирєва, а пізніше не знали куда цю бездарь притулити.
я до 1141 Показати IP 12 Березня 2014 16:55
На твоєму батальйоні ще світ клином не зійшовся.
САНТА Показати IP 11 Березня 2014 21:04
ШВИДКИЙ =БОНДАР = СТОЛЯР ВСЕ ЗРОЗУМИЛО
Рома Показати IP 11 Березня 2014 21:05
Будь-якого аргументу щодо неможливості бути призначеним на посаду начальника УМВС Швидкого В.В. я так і не побачив ні в статті,ні в коментарях. Усе звелось до банального балагану яким хороводив Гузь. Тай чому інформація про обговорення кандидатури була розміщенння лише сьогодні. Я знаю багато людей, які хотіли прийняти участь, про те в силу робочого графіку не змогли цього зробити. Однак це не завадило прийти усім "трудящим", які працюють в поті чола. Чи це обговорення для вузького кола та подальшої публікації цієї статі, що нібито Швидкому сказали "ні". Або ж Алєксєєнку Гузь вже продав цю посаду. А Гузю вже слід прочитати свої обовязки і визначитись із днем, коли він буде звітувати за перший місяць роботи.
Богдан Бенюк Показати IP 11 Березня 2014 21:07
От навіть цікаво, чи ті люди, що ллють зараз бруд на Алєксєєнка роблять це за гроші, чи просто так, по велінню безсовістності? Знаю Павла Анатолійовича з 1991 року. Чесний, справедливий офіцер. Запитайте про нього у любого його бувшого підлеглого, від рядового до офіцера, і ніхто дурного слова не скаже! Має за плечами дві академії, національну академію ЗСУ і академію МВС. Патріот до коренів волосся, встиг уже "поконфліктувати" з росіянами, коли керував частиною, що захищала Тузлу, за що був нагороджений державним орденом
1141 до Богдан Бенюк Показати IP 11 Березня 2014 22:41
Може ви призабули як Алексеєнко будучи пяним до неконтрольованності неодноразово серед ночі оголошував збір О/с і засинав в кабінеті
Пенсіонер НГУ Показати IP 11 Березня 2014 21:07
Ну що тут сказати ? Особисто я проти Швидкого. Він уже був на цій посаді два рази. Міліція як була корумпована, так і залишлась. При його каденції навіть основну службу ППС несли бійці внутрішніх військ, а його пілеглі тільки займалися кришуванням. Він, що цього не знав ? Знав і я білше ніж впевнений ,що він і сам на цьому погрів руки і набив кармани.Я кщо вибирати між Швидким і Алєксєєнко ,то я за Алєксєєнко. Він був першим командиром частини Національної Гвардії на Волині. Він був першим офіцером на Волині,який в 92 році дав присягу на вірність українському народу. Ви б бачили яку частину він відбудував? Це є кращий батальон в західному регіоні. Офіцер міліції і офіцер ,який пройшов армію це дві великі різниці. Який може бути офіцер з міліціонера,який пройшов тільки строкову службу і знаючи всього два слова -дємбєль давай.Це про Швидкого А Алєксєєнко правильний мужик. Він ніколи не боявся труднощів. І з цьою посадою спрвиться. Надіюсь ,що він відновить повагу до поліції.
Пенсіонер МВС Показати IP 11 Березня 2014 21:16
Служив з Алексєєнком (з капітана до полковника)... Як кожен із нас (я в тому ж числі) - він не святий, але позитивних якостей в нього набагато більше ніж негативних. По відношенню до підлеглих - строгий, але й справедливий. Наскільки мені відомо живе в одній і тій же квартирі, що отримав ще майором НГУ від міської ради в 1994 році, ремонт там також не супер-пупер, звичайнісінький. Дач і заміських будинків немає. А автомобіль яким їздить він мав за що придбати, - після смерті батьків вони з братом удвох лишилися, а батько в Рівному мав своє кафе і квартиру. Коли я служив у в/ч 1141 НГУ, а потім ВВ МВС (1995-2003) його підлеглі поважали... Він достойна кандидатура на посаду начальника УМВС. Маю честь.
Анонім до Пенсіонер МВС Показати IP 11 Березня 2014 22:46
За рік змінив 3 РВ, а на посаді начальника опв В ОСНОВНОМУ БУВ НА ЛІКАРНЯНОМУ
ЛУЧАНКА Показати IP 11 Березня 2014 21:17
звертаюсь до ШВИДКОГО! ПЕРШЕ ЩО ВИ МАЄТЕ ЗРОБИТИ - ПОМІНЯТИ НАЧ.ФІН.ЧАСТИНИ ХІМАКОВА ! ЯКЩО НІ ТО ЗНАЧИТЬ ВИ ТАКИЙ САМИЙ ЯК ВСІ ПОПЕРЕДНІ КЕРІВНИКИ !!!
аня Показати IP 11 Березня 2014 21:19
це прямо в яблочко!!!
Пенсіонер МВС Показати IP 11 Березня 2014 21:21
До вищевказаного мною можу додати, що в 1999 році 15 квартир в частині військовослужбовці отримали саме за його сприяння. Причому отримали і офіцери і прапорщики - строго по черзі, я не отримав бо був 19 в черзі, але те, що все було по справедливості можу підтвердити будь - де. А тепер працівники МВС нехай розкажуть як "чесно і справедливо" розприділялися квартири при Швидкому, нехай назвуть хто отримував і кого просто підвинули, щоб чекав до кращих часів...
луцьк до Пенсіонер МВС Показати IP 11 Березня 2014 21:56
ОТРИМАЛИ -ОСТАПОВИЧ,ХІМАКОВ , ЛУЦЮК І Т.Д.
компетентний Показати IP 11 Березня 2014 22:48
Знаю Павла Анатолійовича особисто, тривалий час працювали разом, людина чесна, справедлива, а саме головне сильний духом, відважний, вміє запалити іскру, підняти бойовий дух, зможе навести лад, як військовий налаштувати дисципліну. Достойний керівник!
Микола до компетентний Показати IP 12 Березня 2014 08:25
тоді крим чекає на нього!!!
Анонім Показати IP 12 Березня 2014 08:31
То корова не доється, то віз ламається! Геть шушару від корита!, молодих кадрів давай!!!
Андрій Показати IP 12 Березня 2014 10:07
Генерел Швидкий є прикладом яким має бути міліціонер чи майбутній полісмен.
Volyn Показати IP 12 Березня 2014 13:29
Чому ніхто не піднімає теми Політехнічног університету, а саме Божидарника, який до останнього агітував за Януковича!?? Зараз йому дають нову посаду!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus