USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За ніч кордон перетнули 463 вантажівки: як після розблокування працює ПП «Ягодин – Дорогуськ»

17 Січня 2024 13:35
З 20:00 16 січня, коли польські протестувальники призупинили акцію протесту, через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» кордон перетнули 463 вантажівки. За ніч на в’їзд в Україну оформили 273 ваговози, ще 190 – на виїзд.

Про це розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Станом на ранок 17 січня в черзі перед Дорогуськом стоять 150 вантажівок, минулої доби їх було 400. Змінилася ситуація і в електронній черзі.

«Всі вже знають, що Ягодин розблоковано і можна вставати в чергу і рухатися до Європи. Зараз в електронній черзі на виїзд зареєстровані 720 ваговозів», – зазначила речниця.

Читати ще: ПП «Ягодин – Дорогуськ» найрезультативніший: за рік єЧергою скористалися понад 640 тис. вантажівок і автобусів

6 листопада 2023 року польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська – Хребене».

Асоціація «Укравтопром» із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

23 листопада до страйків на кордоні долучилися польські фермери, які протестують на пункті пропуску «Шегині – Медика».

11 грудня польські перевізники припинили страйк на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки. Того ж дня перед пунктом пропуску польська вантажівка знову заблокувала рух. Після попередження від польських правоохоронців фуру прибрали.

З 18 грудня пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» знову було заблоковано. Тоді протестувальники заявляли, що їхній страйк триватиме до 8 березня 2024 року.

16 січня страйкарі заявили, що досягли угоди щодо певних умов з урядом Польщі і призупинять протест 17 січня, але в разі невиконання домовленостей відновлять блокаду із 1 березня. Цього ж дня страйкарі розблокували пункти пропуску «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне» і «Ягодин-Дорогуськ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus