USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

За п’яне водіння депутата Волиньради позбавили водійського посвідчення

17 Квітня 2018 12:06
У Володимир-Волинському міському суді 17-го квітня продовжили розгляд «п’яної» справи щодо депутата Волинської обласної ради від «Самопомочі» Олексія Панасюка.

Як пише БУГ, Панасюка звинуватили у вчиненні адміністративного правопорушення за статтею 130 адмінкодексу «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» в частині відмови від проходження тесту на алкогольне сп’яніння.

Зауважимо, що судове слухання «розтягнулося» на кілька днів. Так, вчора 16-го квітня заслуховували свідків з цієї справи.

Суддя Надія Пікула зачитала Постанову по справі, в якій спростували інформацію про упереджене ставлення працівників поліції до Панасюка. Також підтвердили, що депутат відмовився від проходження алкотесту в медичній установі, так як не довіряє лікарям. Дії правоохоронців і медиків визнали правомірними.

Суд визначив розмір штрафу у сумі 10 200 гривень, а також позбавив депутата обласної ради права керувати транспортними засобами на один рік. Також на Панасюка поклали судові збори. Зазначимо, що він має 10 днів, аби, за необхідності, подати апеляцію.

Якщо ж протягом 15 днів Панасюк не сплатить штраф, то сума стягнення подвоїться.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у ніч на 21 березня поліцейські зупинили авто депутата обласної ради від “Самопомочі” Олексія Панасюка. Причиною зупинення стала підозра на водіння в стані алкогольного сп’яніння. Як розповіли власні джерела, депутат намагався уникнути освідування на вміст алкоголю, вибіг з кабінету та сховався у туалеті дитячого відділення. Саме в дитячому відділенні дехто з персоналу помітив “чоловіка в сорочці, костюмі та який ледве стояв на ногах”, медики не відразу зрозуміли, хто перед ними.

Нагадаємо, що лише 3-го березня Олексій Панасюк мав з’явитися на суд за адміністративне правопорушення. А саме за вчинення дорожньо-транспортної пригоди. Тоді на призначену годину депутат не прийшов, а коментувати журналістам відмовився. Пізніше стало відомо, що таки Панасюку суд призначив штраф у розмірі 340 гривень. Своєю чергою, Олексій Панасюк подав апеляцію та продовжує відмовлятися визнавати свою провину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 17 Квітня 2018 12:24
Якщо суд призначив 10200,00 грн. то штраф не подвоюється. Читайте закони адміни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus