USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За підпал «Гнідавського болота» порушнику загрожує кримінальна відповідальність

16 Серпня 2016 12:09
Екологічна інспекція попереджає про штрафи та кримінальну відповідальність за несанкціоноване випалювання сухої рослинності.

За фактом випалювання сухої водно-болотної рослинності у березні 2016 року на території об'єкту природно – заповідного фонду – загальнозоологічного заказника «Гнідавське болото» поблизу села Рованці Луцького району, розраховано розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно – заповідний фонд, на суму 3300 гривень. Для проведення розслідування з метою встановлення винних осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності матеріали направлені до Луцького районного відділення поліції.

Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції.

Окрім цього, за фактом проведення випалювання сухої водно-болотної рослинності у лютому 2016 року на площі 22,73 гектара на території природно – заповідного фонду – гідрологічного заказника місцевого значення «Луга» Володимир – Волинського району розраховано розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно – заповідний фонд, на суму 37504 гривень.

Матеріали за даним фактом передані до Володимир – Волинського відділення поліції для встановлення винних осіб.

Із настанням сезону жнив та збору урожаю щороку Державною екологічною інспекцією у Волинській області посилюється контроль за недопущенням спалювання залишків сухої рослинності. З метою попередження подібних порушень та притягнення порушників до відповідальності інспектори з охорони навколишнього природного середовища проводять рейдові перевірки.

Державна екологічна інспекція у Волинській області попереджає, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно – болотною та іншою природною рослинністю, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях, у населених пунктах передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у сумі від 170 до 340 гривень на громадян та від 850 та 1190 гривень на посадових осіб.

У 2016 році працівники екологічної інспекції за статтею 77 та 77-1 КУпАП вже притягнули до адміністративної відповідальності 63 особи на суму 10710 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юрист Показати IP 16 Серпня 2016 12:30
За нанесення шкоди природі дуже крихітні штрафи!
ЮО до Юрист Показати IP 16 Серпня 2016 13:31
Все природоохоронне законодавство в частині санкцій "гуманне". Тому ренту знімають колосальну ті, хто користується природними благами безвідповідально

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus