USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За рік статки Ахметова збільшилися на 1,3 мільярда доларів

5 Червня 2018 18:14
Капітал олігарха Ріната Ахметова становить 6 мільярдів доларів. За даними рейтингу, за останній рік його статки збільшилися на 1,3 мільярда доларів.

Про це інформує 24 канал з посиланням на Bloomberg.

Український бізнесмен Рінат Ахметов посів 282 місце в світовому рейтингу мільярдерів. Інших українців в рейтингу немає. Найбагатшою людиною планети визнаний Джефф Безос. Його капітал оцінили в 138 мільярдів доларів.

У першій п'ятірці: Білл Гейтс (93,8 мільярда доларів), Уоррен Баффет (82,5 мільярда доларів), Марк Цукерберг (78,7 мільярда доларів) і Бернард Арно (77,7 мільярдів доларів).

Нагадаємо, за підсумками 2017 року Рінат Ахметов залишається найбагатшим українцем.

Як повідомлялося, завдяки схемі «Роттердам+» Рінат Ахметов отримуває надприбутки. Згідно з підрахунками експертів, через глобальну махінацію за 2 роки українці переплатили вже більше 25 мільярдів гривень. Два роки діє скандальна формула визначення вартості вугілля "Роттердам+", і вже два роки українці майже вдвічі переплачують олігарху Рінату Ахметову за вироблену з його вугілля електроенергію.

Читати ще: Навіщо Ахметов і Порошенко придумали «Роттердам+». Розслідування

Як заявляв у відеоблозі «Чесна політика народний депутат» Сергій Лещенко, екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк, який у 2016 році запустив схему «Роттердам+», був «слухняним виконавецем волі президента Порошенка» та свого часу працюва у корпорації «Рошен».

«І саме власники «Рошену» та «Метінвесту» є головними отримувачами вигоди від «Роттердам+» та іншого схематозу», – наголосив нардеп.

«Метінвест» є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери - група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» - керуюча компанія, підконтрольна Рінату Ахметову. «Смарт-холдинг» належить народному депутату Вадиму Новинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus