USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За ціну 1 тролейбуса від «Богдану» можна купити 10 зі Швейцарії, – Ігор Поліщук

28 Березня 2018 10:52
Спланованою політичною акцією назвав виконувач повноважень міського голови Луцька Григорій Пустовіт мітинг працівників заводу «Богдан», які вимагають міську владу купувати тролейбуси, які комплектують російськими двигунами. Тим паче, що за ціною 1 нового тролейбуса від «Богдану» можна придбати 10 сучасних вживаних зі Швейцарії.

Про це він заявив під час сесійного засідання 28 березня.

«Це звичайна політична акція і не потрібно прикриватися підтримкою нашого виробника. Ви вважаєте, що розмова з керівництвом міста – це привести до стін міськради 300 людей і тиснути? І ви хочете сказати, що це не політика», - зазначив Григорій Пустовіт.

Також він додав, що «Радіо Свобода» провело розслідування, яке встановило, що завод «Богдан» використовує двигуни Псковського заводу, який працює на російський оборонпром.

Радник міського голови Ігор Поліщук пригадав про співпрацю Луцької міської ради та заводу, коли маршрутки вартістю 9 мільйонів гривень місту продали за 21.

«Я виступаю, щоб ми придбали за тролейбуси з Європи. Нещодавно я був на підприємстві, де реставрують маршрутки «Богдан». З цього металу після 10 років нічого не залишилося. Луцьк не має 9,5 мільйонів, аби купити 1 тролейбус «Богдан». Нас перевізники ставлять в скрутні умови, тож Луцьк потрібно забезпечувати електротранспортом.

Задокументований факт: місто Люблін оштрафувало «Богдан» на 384 тисячі доларів за виявлені недоліки. В Херсон поставили тролейбуси з 4 бракованими двигунами.

Ми дякуємо за вашу роботу, але на сьогоднішній день ми мусимо керуватися принципами економічної доцільності. 10 тролейбусів створять серйозну конкуренцію для маршрутників. Одним тролейбусом ми нічого не вирішимо», - резюмував він.

Нагадаємо, працівники «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» мітингують перед Луцькою міською радою, вимагаючи купувати тролейбуси, деталі до яких виготовлять на російському заводі, що спеціалізується на виготовленні військової техніки для країни-агресора.

Втім, радник міського голови Ігор Поліщук інформував, що у нього є знайомі серед працівників автозаводу, й вони не хочуть іти на нього, але людей змушує керівництво, щоб захистити свій бізнес та утриматися на плаву. Він говорить, що швейцарські тролейбуси вартують орієнтовно 900 тисяч гривень за один. А ціна 10 якісних європейських тролейбусів із кондиціонерами, алюмінієвим корпусом, доступністю для людей з інвалідністю - приблизно така ж, як одного від «Богдан Моторс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Просто Показати IP 28 Березня 2018 11:06
Вот вам і прямий приклад, ще не налаштованих схем відкату з Богданом. Але, Поліщук, якщо зробите вірно-для народу, закупите якісне,хоч декілька разів, ми вам самі ті відкати дамо. Дослідіть тільки компетентність ремонтників - чи навчанні в нас майстри на таку техніку?! Бо друга схема обкрадання - це сервісне обслуговування цих тролейбусів.
Волинянка Показати IP 28 Березня 2018 11:09
Нехай "Богдан" розповіть правдиву історію про Волинянку, і чому зараз не можна відновити її виробництво для с/г чи для армії. Бо москалям продали і ніхто інший як Свинарчук.
Анонім до Волинянка Показати IP 28 Березня 2018 12:29
Шановна пані, Ви просто не в курсі. Я вам декілька слів скажу. ВОЛИНЯНКА знята з виробництва вже більш як 10 років і відродити її НЕМОЖЛИВО бо оснащення на випуск НЕМА: списано,продано. ВСЕ ЦЕ НА СОВІСТІ ГУНЧИКА, який привселюдно клявся що справою його життя та "честі" є випуск ВОЛИНЯНКИ та ЛуАзу 1301 (джипа)! Як бачимо слово ГУНЧИКА абсолютно нічого не варте- це просто БРЕХУН, КАРЄРИСТ , бувший компартієць.
Влодек до Волинянка Показати IP 28 Березня 2018 12:34
Волинянку відновити не реально бо Гунчик на метал вивіз і здав 80% унікального обладнання.
Віца Показати IP 28 Березня 2018 14:35
От тепер противники блях задумайтесь! Чого люди повині купувати Лайноси і китайскі бляшанки прикриваючись підтримкую оцього антиНародного заводу?
луцьк Показати IP 22 Жовтня 2020 07:51
Багато накупували за 5 років? Один метал із за кордону присунули. В дощову погоду із зонтом в салоні потрібно перебувати.
Лучанин Показати IP 17 Грудня 2021 16:37
Проти, проти, але купують. Чи відкати, чи гроші міжнародних організацій зіграли, не знаю. Траліки ніби норм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus