USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За ухилення від мобілізації волинянина засудили до трьох років за ґратами

24 Вересня 2023 16:15
За ухилення від мобілізації – три роки тюрми. Ковельчанин отримав такий вирок у двох судах. Вину повністю визнав. Ухилення від мобілізації пояснював тим, що в нього на утриманні перебувають дружина, двоє дітей і хвора матір. Просив суворо його не карати.

Як дослідили в суді, одній дитині він вітчим, а її батько регулярно сплачує аліменти. Мама обвинуваченого ще не на пенсії й живе окремо від сина, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Сам ковельчанин розповів, що працює неофіційно продавцем і отримує заробітну плату в розмірі 15-20 тисяч гривень.

«Також він сказав: йому відомо, що мобілізованим виплачують зарплату близько 30 тисяч гривень, що є більшою сумою від зарплати продавця, але все одно він не бажає бути мобілізованим, оскільки в нього погане передчуття.

Читати ще: Відмовився від мобілізації, бо не хотів знищувати «своїх»: на Волині судили уродженця РФ

Із наведеного суд дійшов висновку, що метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації обвинуваченим являється не матеріальне забезпечення сім’ї, а страх перед тягарем військової служби. Свідоме небажання нести тягар військової служби дає підстави суду вважати, що при звільненні від покарання із застосуванням статті 75 Кримінального кодексу України психологічне ставлення до вчиненого ним діяння не зміниться, у чому суд переконався під час дебатної промови обвинуваченого», – вказано у вироку суду.

Чоловік вирішив оскаржити вирок у Волинському апеляційному суді, але там рішення першої інстанції залишили без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Правильно Показати IP 24 Вересня 2023 16:59
Зробив!!!! Ідіть самі туди дохнути!!!!
Red Показати IP 24 Вересня 2023 17:36
Як маніпулює держава поняттям сім'ї. То має обов'язок, як член сім'ї утримувати нерідну дитину, яка проживає з ним чи ні? Чи то уже не член сім'ї.
Ярослав Гашек Показати IP 24 Вересня 2023 18:25
"Останнім притулком людей, що не хотіли йти на війну, була гарнізонна тюрма. Я знав одного позаштатного вчителя, який як математик повинен був служити в артилерії, але, не бажаючи стріляти з гармат, він поцупив у одного поручника годинник, щоб тільки потрапити до гарнізонної тюрми. Він учинив так цілком свідомо. Війна йому не імпонувала і не зачарувала його. Він вважав ідіотизмом стріляти у ворога і вбивати шрапнеллю та гранатами по той бік фронту таких самих нещасних позаштатних учителів математики. — Не хочу, щоб мене ненавиділи за насильство, — сказав цей учитель сам собі і спокійнісінько вкрав годинника. Насамперед лікарі обслідували його психічний стан, але коли він заявив, що хотів розбагатіти, його відправили в гарнізонну тюрму". "Пригоди бравого солдата Швейка"
один з ..., поки ще Показати IP 24 Вересня 2023 19:29
Відповідь про причини у наступній за цією статтею статті https://www.volynnews.com/news/all/luchanyn-oleksandr-melnyk-iakyy-vtratyv-na-viyni-obydvi-nohy-znovu-khoche-khodyty/ Вже при першочергових потребах чоловіків "влада" змушує бути попрошайками і це при тому що на цьому життя не закінчується, а далі що, проблеми за проблемами і так далі. Причини смертей та травмувань наших Захисників не розслідуються, не досліджуються, а тому і висноків жодних, а таких випадків все більше і більше, в їх великій кількості "забувається" будь який конкретний випадок, відповідальність як була до повномасштабного вторгення, так і ще більша стала, тому .... Чому у розповідях журналістів про героїв/героїн з числа родичів відомих/і не дуже посадовців, можна вже тільки промовчати, і немає і не буде ...
До Ярослава Показати IP 24 Вересня 2023 20:27
І правильно зробив воювати за Габсбургів коли вони самі свою імперію по трохи почали про...ти і шанс для чехів на руїнах імперії отримати свою ЧЕХОСЛОВАКІЮ чи воювати за наших олігархів яким ця війна за щастя
Швейк до До Ярослава Показати IP 24 Вересня 2023 21:24
та не Габсбургів чи Романових було... це офіційна версія... Насправді - суттєве скорочення населення, переділ сфер збуту, осатанізм населення, прихід більшовиків (на гроші Варбургів, Шиффів...)
ПО Показати IP 24 Вересня 2023 20:54
Мрана влада, йдіть товстопузи самі дохнути на ту війну.
Red Показати IP 24 Вересня 2023 21:15
Потім якщо щось станеться із цією особою, то мамі нічого не виплатять, бо вона не є членом сім'ї. І жодних коштів і держава не буде виплачувати їй, бо вона не перебувала на його утриманні. Такий закон.
Андерсон Показати IP 25 Вересня 2023 05:38
Ну три ще мало!
Анонім до Андерсон Показати IP 25 Вересня 2023 12:51
Треба було дати штраф в 2-3000 грн як начальникам тцк за безпідставне зняття з обліку десятків чоловіків-офіцерів.
Андерсон до Анонім Показати IP 25 Вересня 2023 16:52
Вперед, давай (хоча вперше чую про таки штрафи) штрафуй. Є такий вислів, що дозволено Юпітеру - не дозволено бику!
Анонім до Андерсон Показати IP 26 Вересня 2023 08:07
В гуглі глянь на Закарпатті, Прикарпатті, Вінниччині, Львівщині воєнкомам дали не більше 3000 грн штрафу без зняття з посади. В нас є КОНСТИТУЦІЯ на яку вони завжди посилаються що всі рівні перед законом але якщо важаєш себе биком(худобою) то твій вибір.
Андерсон до Анонім Показати IP 26 Вересня 2023 14:27
Вважаю я биком зовсім не себе (для вальонків це ще з Римської імперії вислів) . При чому тут конституція, а може в конституційному судді все відбувався? Воїнкомів теж судили теж за дезертирство? Одна і тама стаття УК? Просто, ви популісти зі своїми популістськими лозунгами, лише смішити можете та бухтіти в коментарях. Добре, що ви нічого не вирішуєте, навіть питання власної безпеки.
Анонім до Андерсон Показати IP 27 Вересня 2023 08:40
"Блаженні благі умом бо не відають що роблять". Рівень твого інтелекту зрозумілий "всі тупі я один розумний все знаю і все вирішую", сам собі додумав з висоти свого скудного розуму. Подальша розмова немає змісту ти навіть конституції не розумієш, прав та положень військового часу і як вони мають працювати а не як зараз відбувається в реалі.
Внук Показати IP 26 Вересня 2023 09:19
Зате живий буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus