USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За «винайдення нових форматів аукціонів»: вручили Нобелівську премію з економіки

12 Жовтня 2020 13:49
Нобелівський комітет 12 жовтня оголосив володарів премії з економічних наук у 2020 році. Ними стали американці Пол Мілгром та Роберт Вільсон.

Імена лауреатів повідомив Нобелівський комітет на своїй сторінці у твіттері, пише 24 канал.

Мілгрома та Вільсона нагородили за «вдосконалення теорії аукціонів та винайдення нових форматів аукціонів».

Через пандемію COVID-19 Нобелівський фонд скасував традиційну церемонію нагородження та бенкет у Стокгольмі. Натомість лауреати отримають нагороди у своїх країнах. Вручення премій транслюватимуть по телебаченню.
Минулого року Нобелівську премію у галузі економіки вручили трьом вченим: індійсько-американському досліднику Абхіджіту Банерджі, француженці Естер Дюфло та американцю Майклу Кремеру. Їх нагородили за експериментальний підхід до боротьби з бідністю.

Нобелівська премія з економіки: у чому її особливість

Нобелівську премію з економіки вручають з 1969 року.

«Батько» премії – мільярдер Альфред Нобель – не заповідав нагороджувати видатних економістів. Таке рішення прийняв центробанк Швеції, який вніс необхідні гроші у Фонд Альфреда Нобеля.

Кандидатів на Нобелівську премію з економіки може висувати обмежене коло фахівців: виключно члени Шведської академії наук, лауреати минулих років, професори університетів Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus