USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За картоплю волинянам пропонують копійки. ВІДЕО

6 Вересня 2012 11:39
Від 80 копійок до 1,2 гривні за кілограм пропонують волинським фермерам закупівельними зі сходу та півдня. Місцеві аграрії прогнозують, що до кінця сезону ціна ще більше впаде.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ICTV.

На Волині картопля цього річ вродила добре. З гектара хороший господар збирає до 40 тонн. Площі насаджень, попри торішні погрози, фермери не зменшили.
«Урожай картоплі в цьому році непоганий, всі погодні умови якраз сприяли для цього, бо в час формування бульб йшли дощі, аби була пожива, буде й хороший врожай», ‒ каже начальник управління агропромислового розвитку Луцької райдержадміністрації Валерій Шилік.
Урожай тішить, а ціна ‒ хоч плач. Фермери бідкаються: збирати картоплю тільки почали, а вартість другого поліського хліба вже низька. Закупівельники з півдня та сходу пропонують від 80 копійок до 1,20 за кілограм. До кінця сезону буде ще дешевше, прогнозують місцеві.
«Приїжджали машини, пропонували по 80 копійок. Це не ціна, ви самі прекрасно знаєте, а всі користуються тим, що ми не маємо, де її зберігати», ‒ каже фермер Віталій Римарчук.
Селяни підрахували: справедлива ціна картоплі – щонайменше 2 гривні за кілограм. Щоправда вимагати таку оплату можуть одиниці, ті, хто мають сховища для овочів. Для більшості ж це дороге задоволення. Лише на будівництво об’єкту треба витратити не менше мільйона гривень.
«Продаємо мінімальну кількість картоплі, а в основному завантажуємо в сховище. Воно збудоване за сучасними голландськими технологіями, це перша черга, ще плануємо збудувати на 3 тисячі 200 тонн», ‒ каже керівник сільгосппідприємства в селищі Торчин Володимир Шегедин.
Ті ж фермери, які сховище мають, з продажем спокійно чекають зими. Тоді картоплю можна буде продати вдвічі, а то і втричі дорожче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Чеширский Кот Показати IP 6 Вересня 2012 11:41
Этой весной картошке в рознице была дешевле, чем прошлой осенью.
VCS Показати IP 6 Вересня 2012 11:42
Проблематика у центральних районах, а ICTV Волинь позорять!
Ґрыцько Показати IP 6 Вересня 2012 12:04
кого ипет чужое горе? колхозы развалили? стройте хранилища...
Гекуф Показати IP 6 Вересня 2012 12:50
Надо не продавать, а менять на бартер: дешёвая водка, дешёвые стройматериалы и т.д. А за 80 коп., так лучше закопать.
ОСА Показати IP 6 Вересня 2012 13:03
Лудше не выкапать
Толян до ОСА Показати IP 6 Вересня 2012 14:06
А хавать что?! :)
феремер Показати IP 6 Вересня 2012 13:21
з 1 гектара до 40 тонн.Звідки ви взяли такі цифри? Журналісти, ви хоч раз у житті були в полі де росте картопля. З 1 гектара родючої землі при хорошому врожаї можна зібрати не більше 20 тонн картоплі. З них тільки 60 відсотків можна продати, бо решта то є дрібна, насіннева, з дефектами.Ви хоч би поуікавилися реальними цифрами перш як таке писати.
Саша до феремер Показати IP 7 Вересня 2012 06:54
Ти не прав, я був сам на полях де збирають по 30 тонн товарної картоплі без проблем і це не супер врожай,а прогнозована врожайність. І сам добре знаю як вирощується картопля.
картопляр Показати IP 6 Вересня 2012 14:14
Валерій Шилік - це не той, що був головою колгоспу в Боголюбах?
Юля Показати IP 6 Вересня 2012 14:49
За копійки не варто продавати. На півдні і сході і так з нас три шкури деруть.
AntiUkr Показати IP 6 Вересня 2012 17:09
Агрокомплекс на Волыни в одном месте. Картошка -это фураж, сырье. На спирт переработать. Картошку жрут только свиньи и хрустьяне. Никто в мире не потребляет столько корнеплодов. А хлеб, как всегда, будете покупать в южных регионах. При этом бубнить себе под нос о своей самодостаточности.
Vigilante до AntiUkr Показати IP 6 Вересня 2012 17:56
Та ми вкурсі, що "Данбас корміт всю Украіну", а на Западной бандеравци работать ні хатят. Може щось більш оригінальне придумаєш, а то ця застаріла лапша вже не в моді. До речі, в США якраз таки хліба їдять мало, зате в кожній забігайлівці в меню є French Fries i Potato salad, я вже мовчу про чіпси. Так що про споживання картоплі в світі ти би помовчав, якщо не в темі.
Вася до AntiUkr Показати IP 7 Вересня 2012 07:58
А ты по ходу только щи хлебаешь.? С капусточкой.) Как там в Рассеи : свинью в одном доме зарежут, все село гудит, праздник то какой . Да и свиней скоро не будет в Рассеи, кавказцы то не едят свинину перейдете на баранов которые вам оставят.
волиняка Показати IP 6 Вересня 2012 17:47
зразу видно - запрцював на Волині закон ківалова-колісніченка
Iziy Shneerzon Показати IP 7 Вересня 2012 08:35
Волынь будет хавать чипы.
AntiUkr Показати IP 7 Вересня 2012 12:00
Для "Vigilante" Голубчик, это ты про Донбасс вспомнил. Я понимаю -у кого какая манечка... Что касается экономики-вы сами про себя пишете как выпрашиваете денежку для учителей-http://www.volynnews.com/news/economics/lutskrada_ne_turbuvatyme_azarova_cherez_hroshi_osvityan/ И в каком состоянии сельское хоз-во: "Волинські аграрії - у кінці рейтингу АПК" http://www.volynpost.com/news/7041-volynski-agrarii-u-kinci-rejtyngu-apk Это вы сами про себя написали. А когда вас назвали бездельниками, что соответствует действительности, начинаете рассказывать как плохо В Рассии, и какой плохой Донбасс. При чем тут это? У себя разберитесь, начните заробатывать хотя бы на зарплату учителям.
Влада Показати IP 7 Вересня 2012 15:26
Гидко читати коментарі, де знеславлюють працю людей із Заходу країни. Нехай російський, інтелігентний і ледачий Донбас їсть своє вугілля, а не чекає коли трудовий народ Волині та інших областей віддасть за безцінь плоди своєї праці. Щоб східняки робили б без українського, працьовитого Заходу?
AntiUkr Показати IP 7 Вересня 2012 16:49
"Щоб східняки робили..." Почему, если вы такие работящие, все время вапрашиваете деньгт? Вам все время ктото мешает. Нужна федерализация. Каждый кушает свою котлетку.
OMG до AntiUkr Показати IP 9 Вересня 2012 21:02
Перед тим як писати таку маячню, ти краще глянув би на сайті Держкомстату України статистику по дотаційності регіонів. "Согласно информации, доля Донецкой области в ВВП Украины в 2010 году составила 12%, а общая сумма полученных этим регионом субсидий, текущих и капитальных трансфертов составила в 2010 году — 21% (6 млн. 856 тыс. грн.), а в 2011 году — 27% (9 млн. 403 тыс. грн.) от общегосударственной суммы. Аналогичная ситуация в Луганской области — при доле в ВВП Украины в размере 4%, расходы по области составили 8% (2010 г.) и 11% (2011 г.)" Так що чья би корова мичала про котлетку. Роботяги хренови.
AntiUkr Показати IP 10 Вересня 2012 21:27
Есть правда, есть брехня , а есть статистика. Так, что засунь ее в з...цу. Почитай, что пишут ваши сайты. Пару ссылок я привел.
OMG до AntiUkr Показати IP 11 Вересня 2012 11:32
LOL. Друже, ти явно клоун, цирк вже поїхав, але ти від нього відстав. Давати у відповідь на офіційну держстатистику ссилки на писанину журналюг жовтої преси - це просто мега-жир. Дякую, посміявся. За що тобі тільки гроші платять? Чи ти тут тролиш "за ідею"?
AntiUkr Показати IP 11 Вересня 2012 20:18
Порадовал. Я тоже считаю и "ВН"и"ВП" желтой прессой. Но по фактажу аргументированых возражений не увидел. Если, как ты утверждаеш, "статистика знает все", то почему волыняки с частотой в 3-4 месяца выпрашивают деньги у ненавистного Азарова, одновременно поливая его дерьмом? У вас денег немерено. Зачем просить?
Iziy Shneerzon Показати IP 12 Вересня 2012 09:21
Детишки, что вы спорите из-за бумажки? Вопрос -куда продать волынскую картошку? Она никому не нужна. Выш диалог-пример электоральной ту---ти. Вместо обсуждения проблеммы-спор на бумажностатистическую тему. Наплевать на статистику. Юг украины завален Краснодарской картошкой. Позавчера был в Капканах(порт "Крым" в Керчи). На складах, визуально, несколько тысячь тонн картошки из России. Волынские сорта белые, это фураж, столовые- преимущественно желтые. На польесье их почти не выращивают. Выход -скормить свиньям, или перегнать на самогонку.
сергій Показати IP 14 Лютого 2013 07:32
я вирощую картоплю і на волині 90%іде жовта картопля а східняки хочуть білу - от і приходиться вирощувати такі сорти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus