USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За хабарництво судять податківця

20 Червня 2013 11:07
У Луцькому міськрайонному суді розпочався розгляд кримінального провадження, фігурантом якого є завідувач сектору податкової міліції Микола Я. Чоловіку інкримінують вимагання хабарів із місцевих підприємців.

Чергове засідання відбулося 20 червня.

Резонансну справу розглядає суддя Андрій Сівчук. Він повідомив, що до суду надійшло клопотання адвоката обвинуваченого, який просить перенести засідання на інший день, оскільки перебуває в іншому судовому засіданні.

Державне обвинувачення не заперечувало проти задоволення клопотання, аби не порушувати права громадянина на захист.

Отож, розгляди справ перенесли три тижні.
Нагадаємо, прокуратура закидає працівнику податкової міліції тиск на суб'єкти господарювання, вимаганя та одержання від них хабарів. Мовляв, він готував та скеровував суб'єктам господарювання незаконні вимоги щодо надання копій господарських документів та явки до органів податкової міліції для дачі пояснень.

Ці запити направляли нібито з метою залякування підприємців, перешкоджання їхній діяльності, створення в уявлені суб'єктів господарювання реальності передумов для проведення податкових перевірок та, щонайменше, донарахування фінансових санкцій.

У таких умовах остраху працівник податкової міліції буцімто пропонував підприємцям вирішити створені ним же проблеми за невелике, на його думку, матеріальне сприяння у розмірі 2000 - 4000 гривень, як у вигляді безготівкових оплат наданих правоохоронцем рахунків, так і шляхом передачі готівкових коштів. Взамін же міліціонер начебто дозволяв залишати його запити без реагування і відповідей або ж допускав надання формальних відписок.

Під час слідства задокументували декілька фактів вимагання та отримання податковим міліціонером у такий спосіб хабарів у суб'єктів господарювання обсягом від 2500 до 4400 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
СМЕРТЬ МУСАРАМ Показати IP 20 Червня 2013 11:25
РАСТРЕЛЯТЬ
Віктор Показати IP 20 Червня 2013 13:35
Не поділився....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus