USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За махінації із коштами Ковельського ветсанзаводу засудили шістьох осіб

6 Лютого 2009 10:37
У сфері бюджетного законодавства органи прокуратури області порушили 32 кримінальні справи. За прокурорського втручання повернуто 10 мільйонів 465 тисяч гривень державних коштів. Про це під час засідання колегії прокуратури Волині розповів заступник прокурора області  Василь Куренда, – 5 лютого повідомляють «Волинські Новини».
 
Результативні прокурорські перевірки дають свої наслідки хоча, як наголошували на засіданні колегії, потрібно посилювати прокурорський нагляд на цьому важливому напрямку прокурорам Іваничівського, Камінь-Каширського, Любешівського та Горохівського районів.
 
Так, Ковельська міжрайонна прокуратура у минулому році розслідувала і передала до суду резонансну кримінальну справу стосовно посадовців Ковельського та Калинівського ветсанзаводів. Зловживання службовим становищем, службове підроблення – саме такі кримінально-карані дії скоїли відповідальні державні службовці разом із представниками комерційних фірм.
 
Збитки, що завдані державі цими фінансовими спритниками, які укладали фіктивні договори та підписували такі ж фіктивні акти виконаних робіт, а також проводили інші хитромудрі фінансові операції з бюджетними коштами, становлять чималу суму – майже 1,5 мільйона гривень.
 
Грошима, передбаченими для фінансування Державної програми реконструкції та модернізації державних спеціалізованих ветеринарно-санітарних заводів на 2005-2010 роки, скористалися нечесні на руку ділки. Адже Калинівський завод на Вінничині вже не працює кілька років, а підприємство у Ковелі так і не осучаснило виробництва.
 
«Завадили ось такі горе-керівники. Пішли державні гроші як вода у пісок, якби не правоохоронці, які не один місяць розплутували хитромудрі фінансові схеми цих махінаторів», – наголосив Василь Куренда.
 Вирок за цією кримінальною справою Ковельський міськрайонний суд виніс стосовно шести обвинувачених. Реальні строки позбавлення волі отримало двоє громадян, ще четверо – умовно звільнені від основного покарання, якщо протягом 2 років не вчинять нових злочинів, – уточнила прес-секретар прокурора області Жанна Воробйова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
З Ковеля Показати IP 6 Лютого 2009 17:35
За інформацією "Перця по-ковельськи" в ці лютневі дні Ковель справді може залишитись без тепла, у тому числі й завдяки комерційному банку «Західінкомбанк», який очолює депутат Ковельської міської ради від БЮТ і голова її бюджетної комісії Віктор Радчук. Як стало відомо «Перцю…» з надійних джерел, через Ковельську філію «Західінкомбанку» на рахунки структур, що забезпечують теплогосподарство міста природнім газом, було перераховано близько 1 мільйона гривень: 780 тисяч гривень – у січні поточного року, а також 220 тисяч гривень – уже в лютому. Однак до адресата ці суми, як інформує джерело, досі так і не дійшли… Вочевидь, ці кошти наразі використовуються банком у своїх фінансових оборудках, імовірно, для стабілізації банківської структури в момент її реорганізації в «Комбанк», про що «Перець…» уже писав. Незрозуміло одне: чому через бажання банкірів «прокрутити» міські гроші десятки тисяч помешкань можуть залишитись посеред зими без тепла? "Перець..." був правий. Сьогодні в Ковелі відключили пів десятка котелень. Чого міська влада нічого не робила і дочекалася відключення, хоч "ВН" ще кілька днів тому попереджали громадськість про такий розвиток подій? Хто покривав прокручування бютівським депутатом-банкіром бюджетних мільйонів? Може прокуратура теж дасть відповідь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus