USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За охороною здоров’я Луцьк ближчий до Європи, ніж Україна

25 Лютого 2010 11:07
Міськвиконком сьогодні взяв до уваги звіт про стан галузі охорони здоров’я.
Начальник управління охорони здоров\'я Луцької міської ради Федір Кошель запевнив присутніх, що здоров\'я лучан «ближче до Європи, ніж Україна». Починаючи із 2003 року в Луцьку спостерігається позитивний приріст населення. Приміром, рівень смертності на тисячу осіб у місті складає 9,3 випадка, в Україні – 16,3. Тривалість життя середньо статичного лучана – 71, 3 роки. «Місто рухається у правильному напрямку», - сказав Кошель.
Щоправда, торік у 683 жителів Луцька виявлений рак. Також лучани страждають від хвороб серця, дихання, опорного апарату, органів травлення, отруєнь і травм.
Нагадав Кошель і про епідемію грипу. На боротьбу із хворобою з міського резервного фонду виділено 77 тисяч гривень, а із державного – 1, 7 мільйона гривень. Чиновник зауважив, що грипом під час епідемії перехворіло близько 33 тисяч лучан, серед них - 230 медиків.
Цьогоріч луцькі медики мають добудувати амбулаторію сімейної медицини у мікрорайоні Вишків, медвитверезник, пральню в пологовому будинку. Планують поліпшити і виїзд кареток «швидкої допомоги» на виклики. За словами Кошеля, наразі швидкість виїзду на виклик становить 10 хвилин. Поліпшити «доставку» лікарів до хворих планують завдяки створенню пунктів невідкладної допомоги в поліклініках.
Проте головний санітарний лікар Луцька Іван Ульчак додав «ложку дьогтю». Серед проблем галузі – що шкільні меблі, підібрані не зросту школярів, спричиняють сколіоз та інші проблеми хребта. Погане освітлення в школах спричиняє зниження зору.
«Є ще одна проблема. Досі не вирішене питання утилізації біологічних відходів, ми їх закопуємо в Гаразджі.  Біологічні відходи вивозимо не лише з пологового будинку, але й обласного онкологічного диспансеру», - зауважив Ульчак.
Наголосив санлікар і на тому, що комунальники мають потурбуватися про дезінфекцію контейнерів для сміття, транспорту для перевезення відходів і майданчиків, куди скидають сміття.
«Наші люди не бояться за своє здоров’я. Якщо так далі буде, то збільшиться аптек, а не спортивних майданчиків», - сказав луцький мер Богдан Шиба.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus