USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За рік алкоголь вбиває 320 тисяч молодих людей

12 Лютого 2011 15:08
У глобальному масштабі в рік алкоголь призводить до загибелі 320 тисяч молодих людей у віці від 15 до 29 років.
У цій віковій групі з алкоголізмом пов'язані 9% усіх випадків смертності, пише Дзеркало тижня.
Про це йдеться у доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я про стан в сфері вживання алкоголю і здоров'я у різних країнах світу.
У глобальному масштабі з алкоголізмом пов’язані 6,2% усіх випадків смерті чоловіків і 1,1% усіх випадків смерті жінок. У Росії кожен п’ятий випадок смерті чоловіків пов’язаний з пияцтвом.
Пияцтво – одна з основних причин смертності та захворювань серед населення. Щороку у світі від хвороб і травм, пов'язаних зі шкідливим вживанням алкоголю, вмирає 2,5 мільйона осіб.
Автори доповіді зазначають, що близько 4% всіх випадків смерті пов'язані з алкоголізмом. Велика частина з них – результат травм та хвороб, що пов'язані з пияцтвом. Вживання алкоголю призводить до ракових захворювань і серцево-судинних проблем. Алкогольна залежність, як правило, супроводжується цирозом печінки.
Згідно з доповіддю, в середньому у світі на кожну людину, якій більше 15 років, припадає 15 літрів алкоголю на рік. В останні роки помітно збільшилося вживання алкоголю в країнах Африки і Південно-Східної Азії.
Алкоголь – величезна проблема для молоді. ВООЗ пропонує державам встановити мінімальний вік для споживання алкогольних напоїв, здійснювати державну монополію на роздрібну торгівлю ними, обмежувати години і дні продажу алкоголю.
Крім того, рекомендується підвищувати податки на алкоголь і вдаватися до суворіших заходів щодо нетверезих водіїв. Державам пропонується активно впроваджувати науково-обґрунтоване лікування алкогольної залежності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Л А Д О М И Р Показати IP 12 Лютого 2011 15:24
Так алкоголь вбиває молодих людей, всі згодні. А скільки молодих людей під впливом алкоголю роблять інших людей! Цікава була б статистика :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus