USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Забудову старих підвалів у Луцьку таки намагаються «проштовхнути»

22 Червня 2016 15:45
Ділянку на Кафедральній, 13 знову пропонують надати в оренду, попри зауваження щодо законності.

Питання оренди земельної ділянки на вулиці Кафедральна, 13 вчергове розглядатиметься під час сесії Луцької міської ради.

Про це стало відомо під час засідання земельної комісії сьогодні, 22 червня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що ділянка у Старому місті на вулиці Кафедральній, 13 перетворюється на смітник. Вже три роки на ній не ведуться роботи. Водночас, підземелля 17 століття руйнуються.

Це питання не раз дискутувалося в сесійній залі, та жодного рішення вже другий рік обранці громади не можуть прийняти.

Детальніше про всі перипетії навколо цієї ділянки та обговорення під час круглого столу можна прочитати в матеріалі «ЧИ ДАДУТЬ ШАНС «ВИЖИТИ» СКАНДАЛЬНИМ ПІДЗЕМЕЛЛЯМ У ЛУЦЬКУ?»

Під час обговорення, з’ясувалося, що у документації щодо надання цієї ділянки в оренду, є чимало порушень, а на нововиявлену пам’ятку зібрані всі документи і зроблений паспорт, згідно з розпорядженням облдержадміністрації, яка й опікується історико-культурним заповідником «Старий Луцьк».

Власне, чимало учасників круглого столу акцентували увагу на тому, що надання цієї ділянки в оренду є абсолютно незаконним. Більше того, в минулому році прийнятий проект рішення Луцької міської ради про звернення до Міністра культури щодо внесення даної пам'ятки в реєстр. Тож питання про оренду земельної ділянки – явно не на часі.

Та фракція «Батьківщина» в міській раді вирішила все-таки подати на розгляд сесії проект рішення про надання ділянки на Кафедральній, 13 в оренду ТзОВ «Луцькміськбуд», керівником якого є колишній депутат міськради від «Батьківщини» Тихін Павлюк.

Те, що питання виносить фракція, пояснив депутат міськради Андрій Козюра, зумовлене тим, аби воно набрало достатню кількість голосів, бо, мовляв, наприкінці засідання воно може голосів не набрати, а якщо буде слухатися одним із перших – знайдуться голоси. А забудовнику, який обіцяв зберегти давні підвали і надати їх в користування громаді, каже депутат, він повірив. А якщо далі чекати – не буде що зберігати.

До слова, під час одного з попередніх сесійних засідань, це ж саме питання розглядалося. Того разу в залі не знайшлося достатньої кількості голосів для його прийняття. Тоді ж ображений на депутатів Луцький міський голова Микола Романюк перейшов на особистості й навіть пообіцяв встановити на паркані, яким огороджено підвали, «дошку ганьби» з іменами тих депутатів, які не бажають будівництва на місці пам’ятки 2-поверхівки з мансардою, хоч до законності цього рішення досі залишається чимало питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
333 Показати IP 22 Червня 2016 15:53
Козюра - один з перших аферистів у міській раді. Буратіно, незаконне будівництво на Ковельській, а тепер ще й хоче на Кафедральній черговий торговий центр вліпити. Хто його вибрав?
876 Показати IP 22 Червня 2016 16:03
Хто? За його спиною М. Коротше.
Олег Показати IP 22 Червня 2016 16:15
самі і вибрали!
777 Показати IP 22 Червня 2016 18:01
Хай краще буде смітник!!!! В Старому Місті мусить бути великий смітник!!! А ще краще туди вліпити памятник Леніну з Маневич)
Микола Показати IP 22 Червня 2016 21:35
Всім пофігу на пвдземелля і культурну спадщину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus