USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Загиблому на війні лучанину, сину артистки Волинського народного хору просять надати звання Героя України

23 Січня 2024 06:16
Загиблому на війні лучанину Нагорному Олександру Васильовичу просять надати звання Героя України. Чоловік був сином артистки Волинського народного хору Людмили Нагорної.

Відповідну петицію на сайті президента України 15 січня зареєстрував Андрій Карпович.

Олександр Нагорний народився 24 липня 1988 року в Луцьку в сім’ї Василя та Людмили Нагорних. Закінчивши 9 класів Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22, у 2003 році вступив до Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, адже прагнув утілити в життя заповітну мрію свого дитинства – стати воїном, прообразом отих борців, чия кров нестримно клекоче в грудях усіх чоловіків його козацького роду й не дає заснути неспокійному серцю. Саме тут Олександр став одним із перших ліцеїстів-соловейків, чий дзвінкий голос лунав неодноразово зі сцени не лише рідного навчального закладу.

Одружився. Удвох із дружиною Іриною виховували доньку Ангеліну, допоки ворог не ступив на кордони рідної української землі.

Читати ще: Волинському військовому Миколі Омелянчуку просять посмертно присвоїти звання «Герой України»

«Олександр Нагорний – професійний поліцейський і зразковий службовець – не міг спостерігати за тим, як російський агресор спопеляє українські міста і села, як знущається над мирним народом хліборобів. Рвався на фронт – туди, де герої своїми грудьми зупиняють ворожі снаряди. Залишився лише, схилившись перед умовляннями дружини й сльозами матері...

Проте, як згадує матір Людмила Нагорна, Олександр усе ж не зумів стримати в собі нестримну лють проти ворога, і 9 травня 2022 року пішов у Луцький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, аби стати до лав захисників рідної землі», – пишуть у петиції.

21 травня 2022 року був мобілізований на посаду водія 3-го відділення Окремого взводу протитанкових керованих ракет Другого Окремого стрілецького батальйону (військова частина А 7086). Військове звання – старший солдат.

Читати ще: Віталій мріяв повернутися з перемогою: загиблому воїну з Волині просять надати звання Героя України

Уранці 18 січня 2023 року відбувся ворожий масований танковий обстріл цивільної інфраструктури на Запорізькому напрямку. Виконуючи надскладне бойове завдання, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, Олександр Нагорний загинув біля села Степове Васильківського району Запорізької області. До останнього подиху дивився ворогові у вічі, не схилив чоло і віддав життя, ставши навіки Героєм на своїй зраненій землі.

Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тисяч підписів за 90 днів. Підтримати її можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus