USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Захворіла однорічна дитина: на Волині виявили осередок кашлюку

2 Квітня 2024 12:35
На території Любешівської громади зареєстрували небезпечне захворювання – кашлюк (коклюш). Захворіла дитина віком один рік і вісім місяців.

Про це повідомляють у ЦПМСД Любешівської селищної ради.

Як зазначається, дитина не отримала жодного щеплення проти кашлюка через відмову батьків. В осередку захворювання розпочалися протиепідемічні заходи.

Читати ще: Не реєстрували майже 20 років: на Волині чоловік захворів на бруцельоз

Основний прояв захворювання – це тяжкі напади кашлю: короткі кашльові поштовхи, що виникають один за одним без перепочинку, після яких слідує глибокий вдих зі свистячим звуком (реприз); у дітей до трирічного віку можуть відмічатись зупинки дихання та навіть серцевої діяльності, що може призвести до ураження головного мозку та смерті.

Читати ще: На Волині побільшало хворих на кашлюк дітей

Упродовж дня може бути до 40 нападів. Тривати кашель може до 10 тижнів. Єдиним способом надійно захистити дитину від негативних наслідків – це щеплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus