USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Замах на Олега Царьова – це спецоперація СБУ, – ЗМІ

27 Жовтня 2023 21:08
Замах на на колишнього депутата Верховної Ради України, колаборанта Олега Царьова – це спецоперація Служби безпеки України.

Про це Бабелю повідомили джерела у силових органах.

«Він давно був у списку зрадників, які мають відповісти за свої злочини. Царьов – абсолютно законна ціль. Це не просто фанатик «руського міра», а людина, яка особисто приїхала разом з російськими танками захоплювати Київ», – підкреслило поінформоване джерело.

Деталі спецоперації не розголошуються, відомо, що в Царьова у Ялті влучили двома пострілами з вогнепальної зброї, його стан критичний.

Олег Царьов – депутат Ради чотирьох скликань, востаннє був обраний від Партії регіонів (2012 до 2014 року). У травні 2014 року балотувався у президенти, проте зняв свою кандидатуру. У червні того ж року Верховна Рада позбавила його депутатської недоторканності та дала згоду на його арешт за підозрою в сепаратизмі. Наприкінці червня 2014 року Царьов втік на окупований Донбас, де став спікером «парламенту союзу народних республік» – органу проросійських бойовиків, який мав обʼєднати «парламенти» самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну Царьов перетнув державний кордон України та заїхав на тимчасово окуповану територію Київщини, щоб допомагати російським окупантам. Зокрема, у тимчасово окупованому селі Катюжанка Вишгородського району він з іншими колаборантами записував інтервʼю для російських пропагандистів і розповідав про російських солдатів як про «визволителів від нацизму».

За тиждень до російського вторгнення американська розвідка писала, що в разі російського вторгнення Олег Царьов може стати главою маріонеткового уряду в Україні.

3 травня 2022 року Україна заочно засудила Царьова до 12 років вʼязниці. Його визнали винним у публічних закликах до сепаратизму і в публічних закликах до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу.

У травні 2023 року Царьов отримав підозру в державній зраді – саме він передав росіянам дані про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus