USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Замість діагнозу «діабет» у бійця з Волині побачили «алкогольне сп'яніння»

26 Травня 2015 15:47
Волинський військовий потребує допомоги небайдужих. Повернувшись зі сходу з пораненням і новою хворобою, тепер чоловік не може оформити ані інвалідності, ані отримати пільг від держави. Окрім того, щоденне лікування обходиться родині військового у декілька тисяч на місяць. Про це інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що під час перебування у зоні АТО волинянин Віталій Грабар «заробив» цукровий діабет. Поранення отримав, коли їх машина біля Донецького аеропорту натрапила на міну.

У Віталія – контузія та цукровий діабет першого типу. Лікування потребує значних коштів.

Віталія призвали у військову частину міста Золочів Львівської області. Він поїхав у Сватово Луганської області у складі батальйону з ремонту важкої бронетехніки.

«Мене призвали 5 вересня 2014 року, а в грудні на нервовому грунті розвинувся цукровий діабет», – каже Віталій Гарбар. Після того, як бійцю стало погано, його відправили на лікування у Харків. Там Віталію поставили діагноз – гострий бронхіт. Про діабет – ні слова, але а аналізах вже вказаний дуже високий рівень цукру.

«Мене тоді своїм ходом відправили до Львова, без супровідних документів. Дружина мене зустріла в Здолбунові, я б не доїхав до Львова», – розповідає солдат. Тоді Віталій важив 38 кілограм.

Недавно у Віталія відбулося загострення захворювання. Лікарі в Ковелі, які прибули на виклик, надали допомогу, але не забрали чоловіка в лікарню. В заключенні вказали алкогольне сп’яніння, хоча чоловік взагалі не вживає алкоголю.

«Незрозуміло, куди мене мають госпіталізовувати – ні у військовий госпіталь брати не хочуть, ні у «цивільну» лікарню», – каже Віталій.

Окрім того, ось уже кілька місяців чоловік не може оформити інвалідність і отримати пільги і виплати від держави. З військової частини, яка призивала Віталія, ще півтора місяці тому відправили запит на отримання висновку ВЛК з Львівського госпіталю. Проте відповіді немає і досі.

«Внаслідок того, що у Віталія немає висновку ВЛК, він не може подати документів ні на учасника бойових дій, ні на отримання пільг. Сім’ї і так важко, а через відсутність довідок вони не отримують ніяких виплат», – розповіла волонтер Наталя Ариванюк. Вона разом з колегами Світланою Рейкіною та Наталією Шепель організовували лікування бійця на Волині.

До слова, якраз напередодні волонтерка отримала передачу від колег із Запоріжжя – інсулін, шприци та інші препарати. «Дякую пенсіонерам Дяді Вові і тьоті Раї за ліки», – додає Віталій Грабар, який отримав частину медикаментів з передачі.

На лікування сім’я Гарбарів витрачає по декілька тисяч гривень на місяць. До того ж, Віталій з дружиною виховують чотирьох дітей, найстаршому з яких 10 років, а найменшому – шість місяців.

Сім’я бійця потребує фінансової допомоги.

Для охочих допомогти:

№ картки ПриватБанку:

4149 4978 3859 0323

Гарбар Віталій Юрійович.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus