USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Замість ТРЦ – висотка: прокуратура подалася до суду через ділянку в Луцьку

22 Червня 2023 18:34
Прокуратура звернулася з позовом до суду щодо скандальної земельної ділянки, яка розташована на вулиці Архітектора Метельницького в Луцьку. Прокурори в суді доводитимуть незаконність зміни цільового призначення землі.

Нагадаємо, що цільове призначення ділянки на Архітектора Метельницького змінили в обхід міської ради, депутати дозволу на це не давали. Тож історією зацікавилися компетентні органи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Спершу на земельній ділянці на вулиці Архітектора Метельницького хотіли звести торгово-розважальний центр. Таким було початкове цільове призначення землі. У 2019 році цільове призначення ділянки за заявою власника змінили. Тепер замість торгово-розважального центру тут може вирости багатоповерхівка.

Як виявилося, цільове призначення земельної ділянки змінили без погодження Луцької міської ради. Зважаючи на цю обставину прокуратура в червні 2022 року відкрила кримінальне провадження. Кримінал завели на кадастрового реєстратора, який за заявою власника й без рішення ради змінив у кадастрі цільове призначення землі. Щоправда, згодом провадження закрили, бо реєстратор помер.

Але нікуди не дівся той факт, що цільове призначення земельної ділянки могли змінити незаконно. Тим більше у прокуратурі у відповіді на інформаційний запит зазначили, що слідство зібрало достатньо доказів, аби оголосити підозру працівнику кадастру. Спочатку було затишшя і виглядало так, що все залишиться як було. Мовляв, немає людини – немає справи.
Однак, як стало відомо, прокуратура таки звернулася з адміністративним позовом до суду в інтересах Луцької міської ради. У суді прокурори доводитимуть незаконність зміни цільового призначення ділянки.

«Прокуратура звернулася з позовом в інтересах Луцької міської ради, аби визнати незаконним рішення державного реєстратора про зміну інформації в державному кадастрі щодо зміни цільового призначення цієї земельної ділянки і зобов’язати вже внести в реєстр коректні відомості про її цільове призначення», – прокоментувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

До слова, цільове призначення земельної ділянки змінили в лютому 2019 року за заявою власника. Власник – відомий у Луцьку бізнесмен та колишній депутат міської ради Андрій Покровський. Чому державний реєстратор змінив цільове призначення без наявності погодження міськради, залишається лише здогадуватися. Чи вдалою буде друга спроба прокуратури довести незаконність зміни цільового призначення ділянки, покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Джура Показати IP 22 Червня 2023 22:41
Вам мало торгових центрів? Одні продавці навколо, робочі місця створіть.
Оля Показати IP 23 Червня 2023 07:42
Висотки будувати тільки біля заправок і у дворах інших багатоповерхівок дозволяють депутати.
Світлана Показати IP 23 Червня 2023 10:20
Так для того ж і рвуться у депутати, щоб "порішати" свої інтереси. А далі можна крутити .... Довго ще Україні очищатися від рєшал. А ви думали, що йдуть у депутатство про людей думати? Про нас з Вами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus