USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Організатор вбивства Бабченка не співпрацював з контррозвідкою

1 Червня 2018 08:37
Підозрюваний у організації замовного вбивства журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман ніколи не співпрацював із контррозвідкою та не був агентом Служби безпеки України. Зокрема, це підтверджують матеріали, якими володіє прокуратура.

Таку заяву зробив прокурор Руслан Кравченко у Шевченківському районному суді Києва, який обирав міру запобіжного заходу імовірному організатору "вбивства" Бабченка, пише 24 канал.

"Після того, як ми проаналізували матеріали, докази, які ми передали до суду разом із клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою можу сказати, що це неправда", – підкреслив він.

За словами прокурора, інформацію про роботу Германа з українською контррозвідкою він вперше почув у суді.

"Він не є та не був агентом Служби безпеки України чи контррозвідки, яка є структурним підрозділом СБУ", – наголосив Кравченко.

Також юрист зауважив, що перевірив цю інформацію після заяви підозрюваного під час судового засідання.

Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.

Виконавцем «вбивства» російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка виявився учасник АТО Олексій Цимбалюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus