USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Запуск ринку газу для українців відклали на місяць

1 Липня 2020 17:56
Кабмін продовжив до серпня спецзобов'язання «Нафтогазу» продавати газ для населення за пільговою ціною. Це відкладає запуск ринку газу для населення з 1 липня, що було однією з вимог угоди з МВФ.

Про це повідомила в.о міністра енергетики Ольга Буславець передає Економічна правда.

За цей місяць уряд має вирішити проблеми з переходом на газовий ринок, головна з них - визначення Постачальника газу останньої надії, якого не змогли визначити вчасно.

Як повідомляв раніше голова Нацкомісії у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк, єдине, що було зроблено станом на 23 червня - це те що, НКРЕКП спростила процедуру зміни постачальника газу для населення.

1 липня Міненергетики оголосило конкурс з визначення постачальника «останньої надії», він триватиме до 7 липня.

Скасування пільгової ціни з 1 липня - одна з умов України перед МВФ в рамках меморандуму про фінансову допомогу на 5 млрд доларів.

Відкриття ринку газу для населення передбачає можливість змінювати постачальника газу. Для цього потрібно буде подати новому провайдеру послуги заявку на приєднання та невеликий пакет документів, що посвідчують особу, право власності або розпорядження помешканням та останню платіжку за доставку газу.

Змінити постачальника газу можуть мешканці приватних та багатоквартирних будинків. Процедура займатиме 4-21 день.

В Україні приблизно 50 компаній-постачальників газу, які можуть постачати газ населенню.

Нагадуємо: відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановане на 1 травня 2020 року, але у зв'язку з впровадженням карантину через поширення коронавірусу терміни перенесли на 1 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus