USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові тарифи на комунальні послуги вже оскаржують у КСУ

21 Червня 2016 16:41
Конституційний суд України розгляне легітимність рішень НКРЕКП про чергове підвищення тарифів, зокрема на газ, електроенергію, тепло- та водопостачання. Зокрема, під сумнівом – легітимність указів Президента України від 27 серпня та від 10 вересня 2014 року, які регулюють діяльність НКРЕКП.

Про це повідомляє Укрінформ.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що НКРЕКП одноголосно підтримала підвищення тарифів на опалення для українців з 1 липня 2016 року майже вдвічі.

Верховний суд України надіслав подання до Конституційного суду України щодо легітимності указів Президента України від 27 серпня та від 10 вересня 2014 року, які регулюють діяльність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), і легітимності рішень НКРЕКП щодо встановлення житлово-комунальних тарифів.

Це випливає з переліку конституційних подань, що оприлюднений на сайті Конституційного суду, - повідомляє Укрінформ.

"Щодо відповідності (конституційності) положень частин першої, другої статті 11 Закону України "Про природні монополії ", абзацу п'ятого частини першої статті 12 Закону України "Про електроенергетику", пункту 4 частини першої статті 3 Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг", абзацу восьмого частини першої статті 13 Закону України "Про питну воду та питне водопостачання " (в частині повноважень національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг), Указу Президента України від 27 серпня 2014 року № 694/2014 "Про національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", Указу Президента України від 10 вересня 2014 року № 715/2014 "Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" положенням частини першої статті 8, частини другої статті 19, частини першої статті 106 та пунктів 3, 9, 91, 92 частини першої статті 116 Конституції України", - зазначається у переліку подань.

Наразі здійснюється опрацювання подання секретаріатом КСУ.

У самому поданні Верховний суд вказує на неприпустимусть звуження правових та матеріальних інтересів громадян в контексті діяльності указаної Комісії.

Зокрема наголошується, що укази Президента України, якими було створено та визначено повноваження НКРЕКП, були ухвалені поза конституційними повноваженнями Глави держави.

Крім того, зазначається, що встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги перебуває поза повноваженнями Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як повідомлялося, Указом Президента України від 27 серпня 2014 року було утворено Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Указом від 10 вересня 2014 року Глава держави затвердив Положення про НКРЕКП.

У листопаді 2015 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг від 3 березня 2015 року про підвищення тарифів на газ для населення, оскільки рішення було прийнято з перевищенням повноважень комісії.

У червні 2016 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила низку рішень про чергове підвищення тарифів, зокрема на газ, електроенергію, тепло- та водопостачання.

Невдовзі ДКП «Луцьктепло» оприлюднило тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для потреб населення Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 21 Червня 2016 17:04
Совки всіма неправдами нехочуть платити за себе. Привикли дармоїди жити за чужий рахунок.
Йовик С.С. Показати IP 21 Червня 2016 18:51
Ворон - ворону око не виклює . Гра на публіку ,щоб трохи заспокоїти людей...
КУМ Показати IP 21 Червня 2016 19:33
Так регулятор НКРЄКП неконституційний.Правда з цим судом шансів немає.Країна блуду і парадоксів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus