USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заради чого варто їхати в Луцьк

10 Червня 2015 17:42
Розташування Луцька на перетині торговельних шляхів визначило його роль у житті й місце на суспільно-політичній мапі України. Місто «на луках» стало по-справжньому своїм для литовських князів Любарта і Вітовта. Їм і завдячуємо появі Луцького замку, який донині є візитівкою обласного центру Волині.

Про те, яким був і став Луцьк цикл відеороликів знімає Громадське.Волинь.

Луцьк пережив усе: загарбницькі навали, великі пожежі, середньовічні й НКВДистські страти, палкі історії кохання й зради, знищення і відновлення.

«Місто завжди було мультикультурним. Тут не жили суто українці чи суто литовці, – розповіла в інтерв’ю для «Громадського.Волинь»менеджер з туризму Центру туристичної інформації та послуг Луцької міської ради Анастасія Олексюк, – Тут проживали представники багатьох національностей – євреї, вірмени, караїми. І, що цікаво, всі вони жили мирно. Цей факт теж вирізняє Луцьк серед інших середньовічних міст».

Як виглядає наше місто зараз, чи є тут цікавинки, заради яких варто приїхати, – дивіться у нашому сюжеті.




Нагадаємо, «Назустріч відкриттям!» - під таким гаслом 24-26 квітня 2015 року Луцьк відкрив туристичний сезон-2015.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Червня 2015 18:24
_ляди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus