USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Зарплата волинських селян трохи більша за 100 гривень?

3 Квітня 2009 12:49
Заробітна плата працівників сільського господарства на Волині значно менша за середньообласну. Про це під час роботи VІ обласної звітно-виборчої конференції профспілки працівників агропромислового комплексу розповів голова обласної ради профспілки працівників агропромислового комплексу на Волині Ростислав Чернюк, – повідомляє 3 квітня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів пан Чернюк, на 98 відсотках підприємств агропромислового комплексу Волинської області, де є профспілки, підписано колективні договори з працівниками. Станом на 1 січня, за словами керівника «аграрної» професійної спілки Волині, середня зарплата у сільському господарстві Волині становить 652 гривні. Це є набагато меншим за середньообласний показник зарплати, – зазначив Ростислав Чернюк.
 
Проте у багатьох господарствах області зарплата навіть менша за мінімальну. У деяких сільгосппідприємствах заробітна плата працівників доходить навіть до 134 гривень.
 
За інформацією пана Чернюка, станом на 16 березня заборгованість на підприємствах АПК Волині становила приблизно 700 тисяч гривень. Всього структур-боржників у цій галузі нараховується 14.
 
Серед проблем – те, що не працює низка переробних підприємств харчової галузі. І хоча на одне вакантне місце у галузі АПК Волині претендує 27 претендентів, проте актуальною залишається проблема кваліфікованих кадрів. Їх потребує половина сільгосппідприємств у області. Проте належній підготовці на думку пана Чернюка, заважає слабка і застаріла матеріальна база закладів профтехосвіти Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus