USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Зарплатне рабство» може зникнути вже у травні, – Дубілет

11 Лютого 2020 07:40
Нацбанк оприлюднив проєкт постанови, у разі ухвалення якого «зарплатного рабства» не буде вже у травні.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у Telegram.

«Наша робота по боротьбі з зарплатним рабством наближається до фінішної прямої. НБУ опублікував проєкт постанови», – написав він.

Дубілет нагадав, що бухгалтери підприємств часто не дозволяють працівникам вільно обирати банк для отримання зарплати. Зазначена ж постанова дасть змогу визначати номер рахунку (IBAN) будь-якого банку у відомості без «зайвих рухів» з боку бухгалтерії.

«Коли постанова буде прийнята, це буде серйозний крок для розвитку конкуренції у банківській сфері. Якщо все піде за планом, рабства не буде вже у травні», – зазначив міністр Кабміну.

Як повідомлялося, проєкт постанови правління Національного банку України «Про внесення змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті» був запропонований для громадського обговорення. Він дасть змогу працюючим громадянам реалізувати право самостійно відкривати рахунок у будь-якому банку для отримання заробітної плати або винагороди за виконану роботу.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 10 березня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 10:13
а може і не зникнути
Бухгалтер Показати IP 11 Лютого 2020 10:49
Ну, якщо ви називаєте це "зарплатним рабством", то я дон Ескобар..... Яка різниця. чи нараховують зарплату всім в один банк, чи кожному в інший? Є питання набагато актуальніші.........
fy Показати IP 11 Лютого 2020 15:30
аби нараховували і побільше. от що турбує а не банк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus