USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Засідання РНБО під головуванням Порошенка. ОНОВЛЕНО

18 Лютого 2015 21:55
Триває засідання Ради національної безпеки і оборони України Петра Порошенка.

Засідання мало розпочатися о 21:00, проте розпочалося близько 22:00.

ПРО ВИХІД ВІЙСЬКОВИХ З-ПІД ДЕБАЛЬЦЕВОГО

Зокрема, Петро Порошенко повідомив, що наразі 2475 наших військовослужбовців вийшло з Дебальцевого.

«Станом на зараз 2475 наших військовослужбовців вийшло з Дебальцевого. Майже 200 одиниць було виведено з району Дебальцевого», - зазначив Петро Порошенко.

ПРО ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО ВОЄННИЙ СТАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що пропонуватиме Раді національної безпеки і оборони і парламенту внести зміни до закону про воєнний стан.

"Я сподіваюся, і сьогодні РНБО і парламент після обговорення зможуть підтримати позицію щодо внесення змін до закону про воєнний стан", - сказав він.

Нагадаємо, раніше перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль повідомив, що під час засідання Ради Національної безпеки та оборони не розглядатиметься питання введенння воєнного стану на території України.

“На сьогоднішньому засіданні Рада Національної безпеки та оборони не планує розглядати питання про введення воєнного стану у зв’язку з ситуацією на Дебальцевському плацдармі”, — повідомив МКоваль.

ПРО ЗАПРОШЕННЯ МИРОТВОРЦІВ ООН

Сьогодні Рада національної безпеки і оборони України обговорить питання щодо запрошення миротворчої місії ООН в Україну.

"Сьогодні вам (учасникам РНБО – ред.) буде запропоновано обговорити питання запрошення в Україну миротворчої місії ООН, яка буде діяти відповідно до мандату Ради безпеки ООН. Ми бачимо це, це за моїм дорученням пропрацювали в уряду, апарат Ради безпеки, були залучені МЗС", - сказав він.

"Ми бачимо якнайкращий для нас формат – це поліцейська місія Євросоюзу. Впевнений, що це буде найбільш ефективним і найбільш оптимальним гарантом безпеки в ситуації, що склалася", - резюмував Президент.

Він також додав, що на сьогоднішньому засіданні також заплановано розгляд питання про внесення змін до закону про воєнний стан, а також стосовно лікування бійців АТО.

ПРО ВТРАТИ ПІД ДЕБАЛЬЦЕВИМ

Під час виведення українських військових з Дебальцевого, на даний час загинуло 6 бійців, а поранено більше 100 військових.

"Під шквальним вогнем артилерії вдалося дійти, поки що ми маємо, що під час виходу, попередні дані, ми втратили 6 українських героїв, більше 100 поранені. На щастя, абсолютна більшість поранень легкої і середньої тяжкості", - сказав він.

Нагадаємо, перший заступник начальника Генерального штабу України ЗСУ Геннадій Воробйов повідомив, що на дебальцевському плацдармі – 22 загиблих (шестеро – при виході з оточення) та більш ніж 150 поранених.

ЗАЯВА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ З ПРИВОДУ СИТУАЦІЇ В ДЕБАЛЬЦЕВОМУ. ВІДЕО

Президент України Петро Порошенко у рамках свого візиту до зони АТО сьогодні, 18 лютого, зустрівся з українськими військовими, які були перегруповані з Дебальцевого, та вручив їм нагороди, - повідомляє "Укрінформ".

«Вручив державні нагороди та поінформував про присвоєння звання Героя України за виявлений героїзм під час бойових дій в Дебальцевому, командиру 128-ї гірсько-піхотної бригади, полковнику Сергію Шапталі», - йдеться у повідомленні.

Також Порошенко подякував військових за зразкове виконання бойового завдання, за мужність та героїзм, які вони продемонстрували протягом 6 місяців.

"Сьогодні вами пишається не лише Мукачево і Закарпаття, а вся Україна" - наголосив Президент.



Нагадаємо, у Генштабі нарешті відзвітували про кількість солдатів, загиблих та поранених в боях за Дебальцеве і під час виходу з міста.

Згідно з офіційними даними, протягом останніх кількох днів загинули 22 силовики, поранено понад 150 військових
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus