USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Заслужити довіру народу – це в нас ще попереду»

26 Жовтня 2015 08:00
25 жовтня 2015 року в Україні відбувалися вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. На Волині виборчі дільниці працювали із 8 години ранку до 20.00. До обіду явка виборців була близько 20%, але згодом лучани стали активнішими. Проголосувати можна було як на дільниці, так і вдома. Всі необхідні умови для цього були забезпечені.

Про це повідомили у прес-службі УКРОПу.

«24 особи виявили бажання проголосувати на дому у зв’язку з тим, що це люди неповносправні і не можуть самі пересуватися. Їм було запропоновано заповнити три бюлетені, як це робили всі, хто приходили для голосування на дільницю. І згідно з чинним законодавством вони отримали всі можливості для власного волевиявлення», - розповів член комісії на виборчій дільниці №7 Володимир Редкач.

Самі кандидати, які на собі апробували нову виборчу систему кажуть, що новий закон про місцеві вибори недосконалий і часто не відображає вибору громади. Але все ж покладають сподівання на зміни після виборів.

«Для мене відповідальність – це завжди тримати своє слово і не червоніти за те, що я роблю. І я відчуваю, що це - правильно. А от заслужити довіру народу – це в нас ще попереду», - наголосив перший номер у списках кандидатів у депутати до обласної та Луцької міської рад від УКРОПу, засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.

Кандидат на посаду Луцького міського голови Олександр Товстенюк, своєю чергою, додає: місто потребує змін. І саме за зміни в рідному Луцьку він сьогодні проголосував на дільниці, де зареєстрований.


Загалом голови дільничних комісій, спостерігачі та кандидати відзначали нижчу активність виборців у порівнянні з попередніми виборами, втім зауважують, що перебіг виборчого процесу відбувається в межах чинного законодавства.

У нинішніх виборчих бюлетенях – багато молоді. А це означає, що обов’язково з’явиться чимало нових проектів, спрямованих на покращення життя кожної громади окремо і регіону в цілому.

Серед виборців, голосували на дільницях чимало тих, хто побував у зоні АТО. Зізнаються, що поставилися до процесу відповідально, бо переконані, що систему потрібно крок за кроком змінювати, перший спосіб подбати про майбутнє держави – зробити свій вибір.

Ті, хто встиг побувати на передовій, мабуть, як ніхто розуміють важливість виконання громадянської позиції. Кажуть, дійсно зневіра в людей є, але це не привід втрачати надію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
??? Показати IP 26 Жовтня 2015 09:03
Включаємо логіку: до рад бульшість набирає "Укроп", а на виборах мерів (попередньо) - "стара гвардія - Романюк, Саганюк... Так був адмінресурс?....
777 Показати IP 27 Жовтня 2015 12:08
Був!!! Та ще й який!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus