USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Заспокоїти та пояснити: як піклуються про дітей-переселенців у громаді на Волині

24 Березня 2022 00:49
Уже майже місяць, як мільйони українських дітей замість того, щоб ходити до школи та бавитись на дитячих майданчиках, живуть у підвалах. Армія Росії знищує не тільки українські міста, а й підступно вбиває маленьких українців. Життя багатьох із них назавжди поділилося на до і після.

Аби заспокоїти та убезпечити маленьких переселенців, на Волині їм приділяють якнайбільше уваги.

«Перед нами стоїть особлива задача – пояснити, заспокоїти, забезпечити», – пише у Фейсбуці міський голова Володимира Ігор Пальонка.

За словами очільника міста, для дітей-переселенців, а їх у громаді вже є понад 800, у Координаційному центрі організували дитячий куточок, де кожен малюк може обрати собі іграшку, а також книжку з казками українською мовою, посмакувати солодощами.
Усі діти шкільного віку мають можливість долучитися до процесу навчання. І 97 дітей-переселенців уже зголосились на це. Цими днями музична та художня школи відновили навчальний процес в режимі онлайн та офлайн. Також відновив роботу інклюзивно-ресурсний центр, до занять в якому долучились вимушено переселені діти з інвалідністю.

«Я вдячний волонтерам з Польщі, зокрема пану Дем‘яну, за такі затребувані сьогодні гуманітарні вантажі для дітей. Ми несемо відповідальність за кожну безневинну дитину. Вони не повинні втрачати право на освіту, можливість дружити, й взагалі мати дитинство! Наша сила – в єдності!» – наголосив Ігор Пальонка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus