USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голова райради та його заступниця замість надбавок отримали штраф. ОНОВЛЕНО

30 Серпня 2016 16:18
Заступнику голови Любомльської районної ради таки доведеться відповідати за корупційне правопорушення.

Прокурори довели в суді апеляційної інстанції підставність притягнення заступника голови Любомльської районної ради до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як інформує "Четверта влада", ці порушення вчинені головою Любомльської районної ради Миколою Сушиком та його заступником Ганною Сачук.



Ганна Сачук за неправомірне голосування має сплатити 3400 гривень. Фото із сайту Любомльської районної ради



Голову райради, представника ВО «Свобода» Миколу Сушика оштрафували за адміністративну корупцію. Фото із bug.org.ua

Як уже відомо волинянам, прокуратура Волині спільно з працівниками УСБУ в області задокументувала факт вчинення такого правопорушення головою Любомльської районної ради та його заступником.

Беручи участь в сесії районної ради 24 грудня 2015 року, посадовці проголосували за встановлення собі надбавки за виконання особливо важливої роботи за грудень 2015 року в розмірі 50 відсотків до посадового окладу.

На черговій сесії ради, 25 лютого цього року, і голова, і заступник голови ради були "за" встановлення собі 50-відсоткової надбавки до окладу на весь 2016 рік.

Окрім того, вони того дня проголосували і за присвоєння собі рангів посадової особи органу місцевого самоврядування. Голова – шостого, заступник – восьмого.

Такими своїми діями посадовці порушили вимоги Закону України "Про запобігання корупції", адже мали повідомити депутатів про наявність конфлікту інтересів та не брати участі в голосуванні.

Нагадаємо, Любомльський районний суд у липні 2016 року визнав обох посадовців винними у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність у них реального конфлікту інтересів та вчиненні дій і прийнятті рішень в умовах конфлікту інтересів (правопорушення, передбачені ч.ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив їм адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень кожному.

Не погодившись із рішенням суду, заступник голови районної ради оскаржив його в апеляційному порядку. Проте апеляційний суд Волинської області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив її апеляційну скаргу без задоволення, а постанову Любомльського районного суду – без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
до автора Показати IP 30 Серпня 2016 17:25
Чому ж власника сайту голову обласної ради не оштрафують? Він також голосував сам за себе за присвоєння рангу.
Андрій Показати IP 30 Серпня 2016 17:42
Ура, побороли корупцію! Слава Україні!
Лаврентій Показати IP 30 Серпня 2016 18:07
Так звані "керівники " Любомльської районної ради - Сушик Колька і Сачук Ганна обіймають посади голови і заступника голови ради більше двох років, а відзначитися, за цей час, встигли не конкретними справами на користь громади, а лише своїми політичними "проектами" (тобто - горлопанством) і тим, що за свою бездіяльність хотіли отримати ще й надбавку до заробітної платні. Оце КЕРІВНИКИ!!!!
111 до Лаврентій Показати IP 31 Серпня 2016 22:44
Якби в нас всі були такі корупціонери, як Сушик Колька і Сачук Ганна, то наша Україна процвітала б і ми разом з нею.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus