USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заступник голови Держкомітету лісового господарства відкрив на Волині лісову дорогу

16 Вересня 2008 10:59
Сприйняття волинського лісу як дрімучого непрохідного відходить у минуле. Він стає все ближчим і доступнішим людям. Ось і в суботу, 12 вересня, на Волині відкрили ще кілька кілометрів лісових доріг. Про це 16 вересня інформують «Волинські Новини».
 
У Маневицькому держлісгоспі здали в експлуатацію ще дев’ять кілометрів лісової дороги. Вона стала продовженням прокладеного торік її трикілометрового відрізка. Відтепер відкрито доступ автотранспорту до лісових масивів у напрямку від райцентру до села Вовчицьк. Як повідомляє прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства, будівництво дороги здійснювалося як за рахунок державного бюджету (5,7 кілометра), так і за кошти лісгоспу (3,4 кілометра).
 
Як проінформував присутніх на урочистостях начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Богдан Колісник, будівництво цієї дороги не завершено. Передбачається сполучити її 7-кілометровим відрізком з селом Галузія, а в перспективі з урочищем Кухів Груд і шосе Маневичі – Любешів.
 
Ше одну дорогу того дня було урочисто відкрито у Карпилівському лісництві  Камінь-Каширського держлісгоспу. Її протяжність 3,5 кілометра,  з яких півкілометра  збудовано за рахунок коштів лісгоспу. Говорячи про економічну доцільність будівництва цих об’єктів, зауважимо, що середня відстань перевезень у Вовчицькому і Галузіївському лісництвах скоротиться з 35 до 15 кілометрів, а в Карпилівському – з 49 до 28 кілометрів. Виграє від цього й населення довколишніх сіл. Так мешканцям Костюхнівки, Вовчицька дорога до райцентру стане вдвічі коротшою.
 
«Темпи будівництва лісових доріг в Україні постійно зростають, – зазначив заступник голови Державного комітету лісового господарства Олексій Пристая. – Якщо торік в Україні було їх було збудовано 98  загальною протяжністю 228 кілометрів, то цього року вже прокладено 148 доріг завдовжки 430 кілометрів, а планом передбачено побудувати  їх  500 кілометрів. На це з державного бюджету виділено 60 мільйонів гривень. Основну увагу приділено лісовим районам Карпат і Полісся.
 
Високо оцінив роботу волинських лісівників  по розвитку лісової інфраструктури як складової соціально-економічного розвитку Волині  перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Заремба.
Головними ж винуватцями свята, звичайно, того дня були будівельники. Багато щирих слів подяки на свою адресу почув директор ТОВ «ДофАРБО» Анатолій Бузько, керівницво фірми «Арзу».
 
Незабаром запрацюють нові лісові  дороги  в Городоцькому, Ківерцівському,  Старовижівському, Цуманському лісгоспах. Усі вони працюватимуть на нашу з вами перспективу, на користь волинської громади. Їх міцність і надійність гарантують, що служитимуть вони нам довго і надійно.
Довідково:
Темпи будівництва лісових доріг в Україні постійно зростають. Якщо торік в Україні їх збудували 98 протяжністю 228 кілометри, то цього року вже прокладено 148 доріг завдовжки 430 кілометри. На це з державного бюджету виділено 60 мільйонів гривень. Основну увагу приділено лісовим районам Карпат і Полісся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus