USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Засудили заступника керівника Держекоінспекції Волині

30 Травня 2014 17:39
За корупційні правопорушення засудили посадовця Держекоіспекції. Він вимагав тисячі гривень за влагодження тих чи інших проблем, які могли мати місце в управлінні. І не один раз, - інформує прес-служба прокуратури області.

Заплющити очі на порушення законодавства, продовжити терміни на їх усунення або зменшити розмір штрафу – не проблема, але звісно ж, лише за чималу винагороду. Саме за такою схемою працював уже колишній перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Крапку у протиправній діяльності посадовця поставили правоохоронці, а вироком Луцького міськрайонного суду від 28 травня 2014 року його визнали винним у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Під час досудового розслідування прокуратура області становила декілька епізодів незаконних дій з боку чиновника. Зокрема після виявлених екоінспекцією порушень на одному із товариств, цей посадовець вимагав від його директора неправомірну вигоду у вигляді талонів на бензин на суму понад 2 тисячі гривень, пообіцявши взамін зменшити розміри штрафних санкцій.

Згодом посадовець за 5 тисяч гривень пообіцяв владнати проблеми директора одного із лісомисливських господарств та не обмежувати через виявлені перевірками порушення господарської діяльності підприємства.

У 15 тисяч гривень оцінив чиновник погодження клопотання про продовження термінів усунення недоліків, виявлених перевіркою, і вимагав їх у директора ще одного із приватних товариств.

Після виявлення такої протиправної діяльності правоохоронцям довелось оголошувати посадовця в розшук, оскільки він не з'являвся на виклики до слідчих органів та прокуратури. Коли чиновника затримали, суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з використанням електронного браслета.

Нині вироком Луцького міськрайонно суду екс-першому заступнику начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку. Також його позбавили рангу державного службовця та права рік обіймати посади в органах державної влади та управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
+))) Показати IP 30 Травня 2014 18:52
коментар було видалено
Петро Показати IP 30 Травня 2014 20:01
Його прізвище не встановлено,чи редакційна таємниця?
скептик Показати IP 30 Травня 2014 23:31
Они всегда так пишут.А еще любят ставить вопрос " Засудили керiвника?"
прокурор Показати IP 31 Травня 2014 03:28
та ви шо як йому биднязі тепер жити................
Волинь Показати IP 31 Травня 2014 13:21
А скільки ще таких гнид сидять у державних установах області.
він Показати IP 31 Травня 2014 14:44
був присланий з києва смотрящим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus