USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Затриманого на хабарі волинського чиновника взяли під домашній арешт

20 Січня 2016 19:17
У Луцькому міськрайонному суді сьогодні відбулося засідання по справі Сергія Третяка щодо обрання міри запобіжного заходу, - інформує ВолиньPost.

Нагадаємо, 19 січня правоохоронні органи викрили у вимаганні неправомірної вигоди у вигляді матеріальних цінностей на загальну суму 40 тисяч гривень 35-річного заступника голови однієї з районних державних адміністрацій області.

Так, слідчі ГУ Національної поліції у Волинській області подали до суду два клопотання. Одне - про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, інше - щодо відсторонення від посади підозрюваного Сергія Третяка.

Слідча поліції Тетяна Данильчук переконувала суд, що підозрюваного потрібно тримати під вартою два місяці. Мовляв, Сергій Третяк може переховуватися від органів досудового розслідування та впливати на свідків, щоб ті змінили покази.

"Є покази свідків, що він впливав на людей для того, щоб вони прийняли певне рішення. Так було, до прикладу, в ситуації з тендером", - запевняє слідча.

Натомість адвокат підозрюваного Юрій Сабашний, заявляє: на утриманні Сергія Третяка знаходиться двоє малолітніх дітей та дружина. У результаті суддя Луцького міськрайонного суду Алла Борнос задовольнила лише одне клопотання - щодо відсторонення Сергія Третяка від займаної ним посади строком на два місяці.

Щодо клопотання про тримання під вартою, то суддя вважає його необгрунтованим: "Вважаючи, що матеріалами клопотання не доведена реальна можливість переховуватися підозрюваним від органів досудового розслідування та слідства, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а тому вважати, що існують обгрунтовані ризики щодо цього, у суду немає", - резюмувала суддя.

Згідно з ухвалою суду, скандальний чиновник перебуватиме під домашнім арештом, носячи електронний браслет.

Між тим, посадовцю за вчинення тяжкого злочину, передбаченого частино 3 статті 368 Кримінального кодексу України, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати відповідні посади та займатися діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Справедливий Показати IP 20 Січня 2016 20:12
За що люди воюють? Реформи суддям!!!!
Kapitan Показати IP 20 Січня 2016 20:24
Пройде час і все це стане " шахрайством" !!!
Степан Бандера Показати IP 20 Січня 2016 21:23
Та борнос знову зовсім неправа. Треба було дозволити ходити на роботу в адміністрацію. В Третяка двоє дітей і жінка на утриманні. Треба продовжувати брати хабарі, бо як вони проживуть? Зовсім нелюдське ставлення до типового українського чиновника.
Адвокат Показати IP 20 Січня 2016 22:20
З тими суддями охр*нєть можна. Нема на них управи і все.
Ку до попередніх пра Показати IP 20 Січня 2016 22:37
ШАНОВНІ ЧИТАЙТЕ КПК - в перекладі Кримінально процесуальний кодекс , а потім скажите чи по Закону суд поступив не по совісті БО ПРАВА НЕ МАЄ А ПОЗАКОНУ.
В-52 Показати IP 20 Січня 2016 23:47
Цікаво скільки коштує рішення суду в еквіваленті грошової маси мертвих американських президентів, яке плює на громадян та на систему судів? Хоча. останньої у нас давно вже не існує. Слово суд та лайливий матюк стали синонімами. Відповідь очевидна. То для чого нам подібні суди з подібними підсудками пане типу президент?
олег Показати IP 21 Січня 2016 06:45
адвокат заслав судьїсі бабла ось вона і відпустила за бабло усе можна гнати усіх судьїв ср..ною мітлою
Цікаво Показати IP 21 Січня 2016 08:45
а чому вже ні слова про дружину? Вона ж конверт повний Сковороди брала!
Тарас Чурило Показати IP 21 Січня 2016 16:15
Не один заступник навіть районній адміністрації не призначається без згоди губернатора, так що судіть самі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus