USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Завдання мінімум – вихід з групи, – футболіст з Волині про Євро-2016

15 Грудня 2015 10:54
Захисник збірної України, волинян Артем Федецький поділився своїми враженнями від суперників на Євро-2016. З ним поспілкувався журналіст «Футбол 24».

Наш дзвінок застав Артема Федецького у буквальному значенні «на валізах». Футболіст разом із сім'єю бере курс на теплі краї. «Настав час трохи погрітися на сонечку», – усміхається Федецький, виділяючи при цьому кілька хвилин для розмови про Євро-2016.

– Артеме, ваші враження від жеребкування у кількох словах?

– Цікава група. З поляками грали двічі. З Німеччиною також грали ще при Блохіні, щоправда, товариський матч. Можливо, трішки змінилася команда, але команда – хороша. Чемпіони світу, що тут ще додати? Північні ірландці теж заслуговують на увагу, в них англійський стиль футболу. Більш-менш рівні суперники, якщо не брати до уваги німців. Вони все ж рангом вищі.

Нагадаємо, жеребкування фінальної стадії Євро-2016 відбулося 12 грудня у паризькому Палаці конгресів. Своїх суперників отримала і наша команда. Збірна України в групі С зіграє з Німеччиною, Північною Ірландією, Польщею.

– Яких суперників хотілося особисто вам?

– Ой, ви знаєте, мені було однаково, з ким грати. Ми пробилися у фінальну частину, виконали основне завдання. Звичайно, що зараз буде завдання-мінімум – вихід з групи. Будемо працювати над ним.

– Чи є шанс зачепитися за очки з Німеччиною? Адже після жеребкування українці здебільшого приречено констатують: це – чемпіони світу, тож тут нічого не «попишеш».

– Наші можуть таке написати. Хорошого ж не напишуть. Німеччина є Німеччина. Звичайно. Навіть приказка є така: «Хочеш купити машину – купи німецьку машину». У футболі аналогічно. Ця команда працює як єдиний механізм. Але в них також є слабкі сторони. А в нас буде час, щоб підготуватися. З будь-якою збірною можна грати. Головне – не боятися. Німеччина – це команда, яка сама грає, і дає грати іншим.

– Кого з гравців Північної Ірландії ви знаєте?

– Ох... Якщо чесно, то ще нікого не знаю (Сміється). Можливо, когось таки знаю. Я просто іноді плутаю цих футболістів, бо є дві Ірландії. А ось збірна Польщі добре знайома нам. Крихов'як, лідер команди Лєвандовскі, хороші воротарі.

– У першому турі граємо проти фаворита, а вже потім – з рівними суперниками. Чи подобається вам календар?

– Ви знаєте, я ніколи не звертав увагу на календар. Так чи інакше, зіграємо кожен з кожним. Але приємно буде матч-відкриття нашої групи провести проти Німеччини.

– Чи непокоїть вас невизначеність із головним тренером збірної? Вчора Михайлу Івановичу було важко прокоментувати результати жеребкування, адже він не знає, чи повезе команду на Євро...

– Я думаю, що все буде нормально, і Михайло Іванович залишиться головним тренером.

– Який результат збірної України на Євро вас влаштує?

– Як мінімум, потрібно боротися за вихід з групи – це однозначно! Бо їхати туди, щоб бути хлопчиками для биття... Повірте – в нас не та збірна. У нас хороша команда з чудовим підбором футболістів, з хорошим тренерським складом. Михайло Іванович, підозрюю, щось придумає на фінальну частину. Та й у нас настрій буде відповідний до фінального форуму. Думаю, все складеться нормально. Як ми грали в групі один за одного, так продовжимо і у Франції.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини писало про те, що збірна України вийшла у Євро-2016 завдяки перемозі над Словенією. Рахунок матчу: 1:1.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
фан Показати IP 15 Грудня 2015 12:36
найкраще у федецького останнім часом виходить кричати кричалки з фанатами. гра не радує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus