USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завезли три тонни допомоги: луцькі волонтери повернулися з Бахмута

6 Січня 2023 13:07
Три тонни гуманітарної допомоги доставили в багатостраждальний Бахмут волонтери з Луцька. Насамперед вони везли продукти та теплі речі людям, які не покинули місто й нині змушені переховуватися по підвалах. Передали посилки, звісно, і військовослужбовцям.

Поїздку організували церква «Асамблея Бога» та громадська організація «Ми плюс». Вантаж вдалося сформувати завдяки партнерам із Нідерландів, Швеції та підтримці небайдужих українців, зокрема мережі супермаркетів «Торба» та кондитерській фабриці «Нектар».

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів священнослужитель церкви «Асамблея Бога», волонтер громадської організації «Ми плюс» Дмитро Груша.

«Ми їхали до військових і цивільних у саме місто. Везли продуктові набори, солодощі, буржуйки, газові плити з балонами, теплий одяг, взуття, ковдри, засоби гігієни та інше – загалом близько трьох тонн допомоги. Вантаж вдалося зібрати завдяки партнерам і небайдужим. Наприклад, міськрада надала одноразові душі, а з церкви ми взяли багато теплих шерстяних ковдр. Пам’ятаю, як їздили в щойно звільнену Бучу, коли ще тіла лежали на вулицях, то найперше люди просили теплі речі та ковдри», – сказав він.
Заразом волонтери дорогою доставили військовослужбовцям два автомобілі.

«Наші військові – молодці. Вони боронять місто… Перед тим, як ми їхали, розповідали, що дорогою було влучання неподалік автомобіля волонтерів – усі отримали контузію. Насправді, ти їдеш попри власний страх і ризик», – наголосив Дмитро Груша.

Нині Бахмут – місто-примара, додав він: «Заїжджаєш – пусті вулиці, понівечені, розбиті, гуляє вітер, усе гримить над тобою, постійно десь є прильоти. Було дуже моторошно. Ми їхали у двори і шукали людей. Більшість живе в підвалах: це і діти, і молодь, і дорослі, і пенсіонери. Ми роздавали їм продукти, ковдри, буржуйки, молилися разом із ними. Також пропонували евакуюватися, однак ніхто не захотів. У місті залишилися ті люди, які не бажають покидати свої домівки або не можуть цього зробити через немічних рідних, у когось, наприклад, бабуся, прикута до ліжка. У місті немає ні води, ні світла, ні опалення».
Як оцінив Дмитро Груша, допомогою вдалося охопити понад 500 людей.

Читати ще: Доставили чотири тонни допомоги: волонтери від луцької церкви «Асамблея Бога» повернулися з Херсонщини

Волонтери провели в місті один день. Нині планують черговий виїзд, але вже на кілька діб. Також у планах – поїздка на херсонський напрямок.

«Потрібно їхати, адже люди там дуже потребують допомоги. Дуже», – підкреслив Дмитро Груша.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus