USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завод «Мотор» підозрюють у махінаціях на 100 мільйонів

7 Липня 2016 10:48
Луцький завод «Мотор» за останні 5 років пережило майже сотню перевірок, а цьогоріч триває кримінальне провадженя у зв’язку з підозрою у фіктивному підприємництві і легалізації матеріалів завідомо незаконним шляхом. На заводі побоюються, що в рамках провадження арештують рахунки та майно.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань підприємництва, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 7 липня.

Так, до депутатів Волинської обласної ради звернувся колектив ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор», який нарікає на перешкоджання у підприємницькій діяльності контролюючими та правоохоронними органами. У листі працівники заводу просять звернутися до правоохоронних органів, аби вони не накладали арешт на рахунки і не зупинили роботу підприємства.

Заступник директора заводу «Мотор» Володимир Заєць розповів, що вже ось 5 років завод пережив майже сотню перевірок. Та останнім часом ситуація стала тривожнішою: протягом лютого-травня СБУ в Одеській області, Головне слідче управління Нацполіції Головне слідче управління ДФС прийняли рішення про відкриття кримінального провадження за підозрою у фіктивному підприємництві і легалізації матеріалів завідомо незаконним шляхом.

«Основна наша діяльність - ремонт авіамоторів, які використовуються у військовій авіації. На жаль, досі частина основних комплектуючих виробляються не в Україні. Хоча більше 3 тисяч матеріалів уже завод виробляє, але залишається нагальна потреба придбання запчастин, які не виробляються в Україні. Їх купують в комерційних структурах. Всі договори на відкритих порталах. Загальна сума таких договорів близько 100 мільйонів гривень», - пояснив Володимир Заєць.

Всі перевірки, переконує він, порушень не виявили. А завод подав до суду на відшкодування 16 мільйонів гривень ПДВ. Наразі справа уже у Вищому спеціалізованому суді. Контрагентів перевірили також, усім їм повернули ПДВ. Але «Мотору» ПДВ не відшкодовують, бо ДФС вбачає безтоварні операції.

На заводі переймаються, що в рамках провадження можуть накласти арешт на запчастини, які зберігаються на складі, та арештувати рахунки. Таким чином завод може припинити роботу, а це – може призвести до того, що українські літаки залишаться без запчастин до двигунів.

«Ми не заперечуємо проти перевірок, але просимо сприяння, щоб не здійснювалися процесуальні дії, які б призвели до зупинки підприємства – арешту рахунків чи майна», - пояснив позицію колективу Володимир Заєць.

Урешті, члени комісії вирішили звернутися до ДФС, аби фіскали пояснили хід перевірок на заводі, та проконтролювати, аби процесуальні дії не зупинили роботу заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 7 Липня 2016 11:27
Так от чого так мітингували, що хочуть директора зі своїх. Всі ці мітинги, як правило прикривають якісь незаконні схеми.
Добряк Показати IP 7 Липня 2016 12:03
Красти з оборонного підприємства в умовах війни та ще такі гроші ,роз**ти ґ*дів
777 Показати IP 7 Липня 2016 12:39
Государственные бабки пилить! Это мы умееем.это мы хоть когда!
33 Показати IP 7 Липня 2016 14:00
поїдьте подивіться що набудував матрунчік в ліпінах і все стане зрозуміло
Микола до 33 Показати IP 7 Липня 2016 19:00
Немає чого судити героя України, він завод з руїн витягнув і привів до процвітання, а заробляв немало і він з сином, за стільки років це не так важко, для людини з ціллю, а ти як шакал кидаєшся, що руки з д*пи ростуть?
Отто Штірліц Показати IP 7 Липня 2016 15:34
ДФС теж ще ті "чудаки" на букву "м". Багато перевірок проводиться задля заробляння "плюсів" та "виявлення порушень". А потім це все тягається по судах роками. Цікаво, коли саму податкову перевірять на профпридатність??
Богдан Показати IP 7 Липня 2016 18:54
Нічого ви не розумієте, та директор не дали поставити чужого, от і починають гризти
любопитний фінансист Показати IP 7 Липня 2016 19:06
Це тенденція на Україні- як тільки ще десь люди гроші заробляють, навіть офіційно- зарубати на корню, нема чого при зарплаті бути, велика розкіш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus