USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Збереження документів у Луцькому міському трудовому архіві під загрозою?

6 Серпня 2014 10:56
Луцький міський трудовий архів потребує модернізації, аби у належному стані зберігати документи соціально-правового характеру.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 6 серпня.

Так, під час розгляду звіту про роботу комунальної установи Луцького міського трудового архіву, завідувач комунальної установи Людмила Карєва зазначила, що в архіві протягом тривалого часу зберігають документи, що не належать до Національного архівного фонду.

«Це документи довготривалого зберігання – понад 75 років. А ось історичні документи зберігають у інших архівах. Однак, у зв’язку із збільшенням кількості прийнятих документів, збільшилась й кількість звернень громадян», - зауважила вона.
Людмила Карєва зазначила, що рішення про про створення трудових архівів колегія головного архівного управління при Кабінеті міністрів ухвалила ще у 1998 році. З тих пір, за станом на перше липня 2014 року, в архіві зберігається понад 17 тисяч різноманітних справ та паперів. Тільки за перше півріччя цього року лучани надали архіву майже півтори тисячі довідок.

Завідувач архіву стверджує, що для покращення роботи установи терміново потрібно відремонтувати додатково виділене під зберігання документів приміщення на вулиці Бенделіані, 7 та обладнати там рухомі та стаціонарні стелажі. Також вона підкреслила, що потрібно подбати про посилення охорони важливих паперів.

На це Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, мовляв, добре, що у Луцьку є подібний архів, оскільки з кожним роком збільшується кількість ліквідованих підприємств. І люди все частіше ходять до архівів за довідками та документами, аби мати можливість, згідно правового поля, отримати власну заробітну платню.

До слова, нині установу обслуговує всього 6 осіб – чотири спеціалісти, прибиральниця та електрик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus