USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Зеленому господарству» замість тендеру дали косарки

13 Квітня 2011 15:48
«Зелене господарство» міста Луцька тепер матиме чим стригти газони.

До сьогодні на підприємстві не вистачало техніки для підстригання кущів, газонів, сухих гілок дерев.

Адже попри те, що підприємство не виграло тендер з озеленення, воно все рівно виконуватиме більше 70% робіт з благоустрою обласного центру.

Дорога техніка – багато радості

Допомогти підприємству зголосилися на одному з підприємств міста.

Генеральний директор СП ТОВ «Модерн-ЕКСПО» Петро Пилипюк придбав і подарував КП «Зелене господарство» 14 одиниць нової техніки - мотокосилки, мотокоси, мотокультиватори, бензопили, висоторізи, мотоножниці та роторні косилки. Всього – вартістю 60 тисяч гривень.

Як розповів директор КП «Зелене господарство» Володимир Мирка, «це обладнання в основному призначене для облаштування територій, посадки квітів та створення нових газонів».

Працівники підприємства, яким безпосередньо доведеться користуватися новим обладнанням, також задоволені подарунками. Хоча кажуть, що працювати така техніка буде близько трьох років.

«Звичайно, добре, що з’явилось нове обладнання, але в нього знос великий, бо об’єм робіт чималенький. Думаю, що роки три воно нормально послужить», - переконаний робітник Віталій Бортник.

Переможці і переможені

Нагадаємо, наприкінці 2010 року департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради здійснював закупівлю робіт із озеленення у Луцьку протягом 2011 року.

Згідно з протоколом про розкриття пропозицій конкурсних торгів від 22 грудня 2010 року, у тендері взяли участь два підприємства – Товариство з обмеженою відповідальністю «М.Ж.К.» і комунальне підприємство «Зелене господарство м.Луцька».

Конкурсний комітет на чолі з директором департаменту житлово-комунального господарства Іваном Кубіцьким визнав переможцем тендеру на суму майже 3 мільйони гривень приватне товариство «М.Ж.К.». З ним 14 січня 2011 року мерія уклала відповідний договір.

І хоч КП «Зелене господарство м.Луцька» перебуває в скрутному фінансовому становищі, і борг «Зеленгоспу» лише із зарплати перед працівниками у кінці березня становив понад 400 тисяч гривень, все ж чиновники визнали переможцем «М.Ж.К.».

Як з'ясувалося під час засідання тимчасової контрольної комісії міськради з питань перевірки діяльності комунальних підприємств, керівництво ТзОВ «М.Ж.К.» планує на умовах субпідряду залучити «Зелене господарство» для виконання робіт, передбачених у тендері. На це хочуть виділити 2 мільйони гривень при закладених на озеленення в бюджеті Луцька 2 мільйонах 850 тисячах гривень.

«Кошти ми перекриємо»

Тим часом вже стало відомо, який обсяг робіт з благоустрою міста виконуватиме «Зелене господарство».

«Більше 70% робіт у Луцьку будемо виконувати ми, а решту 30% - ЖЕКи та «М.Ж.К.». Вони ж так само роблять догляд за газонами, роблять обрізку дерев, просто в значно менших об’ємах, ніж ми», - повідомив 13 квітня Володимир Мирка.

Щодо проблеми навколо проведення тендеру Володимир Мирка був не багатослівним і коментувати ситуації відмовився, мотивуючи це тим, що на посаді директора підприємства перебуває лише два місяці. Хоча він запевнив, що в цьому році «Зелене підприємство» сподівається все ж перекрити всі видатки.

«Ми сьогодні є субпідрядниками по виконанню робіт з озеленення. Однак значний обсяг робіт фінансуватиметься із обсягів місцевого Фонду охорони навколишнього середовища. Адже звідти виділено майже 50% нашому господарству. Тому я думаю, що значну частину коштів, ми перекриємо», - сподівається директор «Зеленого господарства».

Романюк таки «вліз» у тендери

Тим часом луцький міський голова Микола Романюк таки зрозумів, чому тендер виграло не "Зелене господарство". Адже раніше він говорив, що «не готовий сказати в деталях, як проходив цей тендер, адже я в тендери взагалі не влажу».

Тепер Романюк стверджує, що, виявляється, «Зелене господарство» …не мало права брати участь у тендері. Чому при тому брало – не пояснює.

«У підприємства були борги, а для того, аби брати участь у конкурсі потрібно мати відповідні документи із податкової. А воно просто не могло їх мати, тому потрібно було йти таким чином. Але участь в озелененні підприємство безперечно братиме», - запевнив мер.

«Є просто багато таких речей, я сам дивуюся чого воно так? Вони не мали права брати участі в тендері. А зараз просто фінансування буде йти через «М.Ж.К.», - пояснив «схему» луцький міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Manhattan Показати IP 13 Квітня 2011 16:14
І це відповідь міського голови?????
VSC Показати IP 13 Квітня 2011 16:23
"А зараз просто фінансування буде йти через «М.Ж.К.», - пояснив «схему» луцький міський голова." - браво, бис. Создается впечатление, что он абсолютно не владеет ситуацией. И зачем нам ТАКОЙ мер?
Стрийко до VSC Показати IP 13 Квітня 2011 17:06
Кажуть, якщо 100 разів повторювати людям одну й ту ж фразу, то вони вважатимуть її своєю (Гебельс був у цьому ас). Давайте я Вам допоможу: И зачем нам ТАКОЙ мер?
ДА-УЖ!!! до VSC Показати IP 13 Квітня 2011 23:22
Алє ж ви хлопці тупі!!! Певно всі мозги ЖАБА ЗАДАВИЛА!!! То купіть ви щось комусь у подарунок!!! Хочаб віник для вашого двірника!!! Вміння організувати бізнес на подарунки - це високе мистецтво дипломатії нашого мера!!! А ви здатні тільки ярипенити в неті!!!
Дурдом Показати IP 13 Квітня 2011 23:13
Цікава ситуація. Ковалюк із Соколовською гроші миють, а Пилипюк за свої техніку для Зеленого господарства купляє! Може потрібно щоб великий бізнесмен від комуналки Ковалюк купляв?
ОГО!!! Показати IP 13 Квітня 2011 23:15
Люди добрі, а ніхто не питає навіщо нам в місті потенційні обсиральщики-блогери??? - всього, що добре чи погане??? Як пукають у воду, аби бульбашки ішли!!! Отак і про цей тендер. А КРУ при перевірці жодних порушень по процедурі закупівель не виявило!!! Мер і не повинен знати про кожну закупівлю, на це є відповідні тендерні комітети і відповідальність НЕ на міському голові, а саме на комісіях з конкурсних торгів... З них і спрос. А "Зелене господарство" НЕ "немало права приймати участь у торгах",а лише комісія мала право відхилити їх пропозиції!!! ЗАУВАЖУЮ не МУСИЛА, а могла (не спутайтесь знову у законодавчих термінах!!!) МОГЛА відхилити пропозицію Зеленого господарства!!! А ДЯКУЮЧИ БЛАГОДЄТЄЛЯМ-БЛОГЕРАМ, українській Національній ЖАБІ,,, і НЕДОСКОНАЛОМУ ЗАКОНОДАВСТВУ, ЯКЕ ТРЕБА (за словами АЗАРОВА ИСПОЛНЯТЬ!!!)людям нерви накалили добіла без відриву від виробництва!!! Пів Волині думає, що тедер провели корупціонери!!! А ніхто не пробував самостійно скласти прогноз закупок хочаб для власної сім*ї на наступний рік, і боронь Боже поміняти хоча б один пункт закупки чи вартість одиниці товару в сторону зростання,збільшення в ціні??? ТАК ОСЬ: ЗАКОН забороняє зміни в будь-яку сторну збільшення, зменшувати можна, а збільшити ціну придбання бензину на весь рік, чи іншого товару - заборонено, інакше ти злодій і злочинець і т.д, саме так, як любить наша Українська Жаба!!! Кому потрібні такі ЗАКОНИ??? А хто поспішить в нього влазити??? А ХТОСЬ МУСИТЬ "ЕГО ИСПОЛНЯТЬ!!!"
Шибанутий Показати IP 13 Квітня 2011 23:17
Отож бо, він і підтвердив, що це зовсім не тендер, а мутна "схема" яку довго підганяли під логіку і під "тугодумаючого" мера Сколовська з Кубіцьким. А щодо косилок то добре - якби шиба хоч одну знайшов - то і то місту добро зробив. А він клоун - з косою по парку лазив.
Ї.анутий Показати IP 14 Квітня 2011 13:24
На тобі маєш! Поїхали за шерстю, а повернулись стриженими.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus