USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський переходить на особливий режим роботи

12 Червня 2020 21:39
Президенту Володимиру Зеленському епідеміологи призначать режим роботи з урахуванням позитивного тесту на COVID-19 у його дружини Олени.

Про це в п’ятницю, 12 червня, повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі каналу Україна 24, передає Кореспондент.

Він також зазначив, що епідеміологи проводять епідрозслідування випадку зараження.

«До мене зверталися епідеміологи, які проводять епідрозслідування, запитували, як правильно організувати процес, амбулаторне лікування та ізоляцію. Питання ізоляції президента прописане у постанові Кабміну, але потрібно розуміти, що у нього регулярно проводитимуть тести. Це перша особа, яка приймає рішення, ключові для держави, тому епідеміологи можуть прописати певний режим роботи, щоб, дотримуючись епідемічної безпеки, продовжувати роботу і виконувати посадові обов’язки», – сказав Ляшко.

У свою чергу в Офісі глави держави повідомили, що Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв’язку з виявленням COVID-19 у його дружини.

«Президент України Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв’язку з виявленням COVID-19 у його дружини Олени. Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров’я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат», – йдеться в повідомленні.

В ОПУ відзначили, що ситуації самоізоляції і карантину в Конституції України передбачені не були, і саме тому зараз прийнятий спеціальний протокол режиму роботи президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам.

«Президент України щодня проходить тестування методами ІФА і ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні виключаються. Також виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони і найближчих помічників», – пояснили в Офісі глави держави.

Винятки з цього протоколу можливі лише в разі виникнення надзвичайної ситуації, яка зажадає негайного реагування з боку глави держави і його конституційних повноважень, додали в ОП.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Олена Зеленська отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Після цього перша леді повідомила, що пішла на самоізоляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1+1 Показати IP 13 Червня 2020 01:05
Ще хай того клоуна забере
Я Показати IP 13 Червня 2020 06:33
буде обіцянки молоти віддалено....
Ірина Показати IP 13 Червня 2020 06:40
Клоун кава попив і дурня клеїть!
Стесняюсь спросить Показати IP 13 Червня 2020 07:58
У нас новый президент? Целый год?
Петро Показати IP 13 Червня 2020 08:25
Переселяється офіційно до Мендель?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus