USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Зеленський в інтерв'ю турецькому телеканалу: «Найбільше окупанти вбили російськомовних, кого прийшли «захищати»

6 Квітня 2022 21:08
Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю турецькому каналу Habertürk. Зокрема, ішлося про відведення військ окупанта від Києва, про звірства російських солдатів та роль Туреччини в переговорному процесі.

Як інформує ТСН, під час інтерв’ю президент заявив, що найбільше російські окупанти вбили тих людей, яких вони прийшли «захищати» – російськомовних.

Як приклад, очільник країни назвав міста, в яких ворог особливо жорстоко знущається над цивільними російськомовними людьми – Маріуполь, Харків, Мелітополь та Бердянськ.

«Особливо Маріуполь і Харків, де було дуже багато російськомовних людей. Більше всього вони саме вбили там тих людей, про яких вони сказали, що вони прийшли захищати. Люди, які там, російськомовні, вони там ненавидять все російське. А ще декілька років тому вони вважали себе братами/сестрами, у них кордони... Зараз вони ненавидять і не розуміють, за що це – ракетами в цивільних людей. Сотні дітей загинули від прямого бомбардування», – поділився Зеленський.

Очільник держави розповів, як до російського вторгнення в Україну ставиться його родина. Він переконаний, що його батько власноруч бажав би задушити російських окупантів, які принесли горе на українські землі.

«Запитайте моїх батьків, які прожили в Радянському Союзі. Російськомовні люди, які прожили своє життя в Радянському Союзі. Запитайте їх, щоб вони хотіли зробити з цими російськими військами, які прийшли захистити все російське. Я думаю, мій батько сказав би, що він хотів би задушити їх. Без альтернатив», – сказав Зеленський.

«Вони спалили багато людей у цьому регіоні. У Бучі, Ірпені, Гостомелі. Вони спалили цілі родини. Вчора ми знайшли нову родину: батька, матір, двох маленьких дітей. Тому я кажу, що вони – нацисти. Це правда. Вони спалюють тіла, тому що бояться. Я не знаю, чи це було рішення їхнього командування. Тому що вони намагаються закрити всю цю інформацію від нас. Але це важко зробити, коли ти говориш про сотні або тисячі людей», – зазначив Зеленський.

Читати ще: «Валіть їх всіх на**й»: як окупанти отримують команди розстрілювати цивільних українців

«Вони навіть не забрали трупів своїх та загиблих та поранених. Нікого. Вони їх не ховали. Вони бігли та знімали з трупів взуття, годинники та все, що на них було. І поранені російські військові залишались на дорогах, бо вони їх кидали, наші лікарі їх брали, завозили до лікарень та лікували. Я був у лікарні, де перебували наші захисники, я нагороджував наших героїв. Там були три наші герої та один десантник окупаційної армії. І наші медики боролися за його життя. Це ставлення росіян до людей: вони, як нацисти, прийшли вбивати нас, а своїх вони залишають гнити в землі», – наголосив президент.

На запитання журналістки, чи можливе, після трагедій на Київщині, вікно для діалогу з Путіним, президент України відповів, що воно необхідне.

«Ми повинні. В будь-якому випадку повинні знаходити нехай навіть дрібні можливості для переговорного процесу. Без цього закінчити війну складно. Бажання перемовин після того, що ми побачили, з Російською Федерацією, скажу вам відкрито, великого немає. Тому що ми розуміємо, з ким ми маємо справу. І тому посередницьку місію будуть виконувати ті чи інші лідери. Туреччина одна з них. Сьогодні, наприклад, ми говоримо про те, щоб вивезти з Маріуполя поранених людей. Поки що рано говорити про результат цієї операції – вона відкрита і тут є саме посередницька місія у Туреччини, тому що ми плануємо це робити на кораблях Турецької Республіки. І тому такі речі потрібні. Якби ми хотіли або не хотіли перемовин, якщо ми боремось за людей, ми повинні робити щоденні кроки для того, щоби максимально зберегти життя людей. Максимально. Тому сьогодні ми говоримо про таку операцію, де Туреччина буде виконувати таку роль між Україною і Росією», – відповів він.

Також Зеленський відповів на питання, що скаже Путіну під час зустрічі.

«Я думаю, що не важливо, з чого ми почнем. Важливо, чим ми закінчим. Тут я буду і повинен бути як президент достатньо прагматичним. Є речі, про які нам треба спробувати домовитися. Ось і все», – підкреслив глава держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Квітня 2022 22:54
То через це воєнкомати відправляють на фронт тільки місцевих, а бичками харківськими,що заполонили Волинь, ніхто не цікавиться.Харківська тероборона приймає всіх охочих, а вони тут тиняються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus