USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Землю в центрі Луцька, де висадили сакури, переведуть у власність міста

28 Квітня 2021 12:50
Землю на вулиці П’ятницька гірка, 2, яку Волинська облдержадміністрація має намір продати з аукціону, переведуть у комунальну власність Луцької міської територіальної громади.

Про це йшлося 28 квітня під час пленарного засідання 10-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про надання згоди на прийняття з державної власності у комунальну власність Луцької міської територіальної громади земельних ділянок на вулиці П’ятницька гірка, 2 у місті Луцьку.

Нагадаємо, Волинська ОДА готує документи для продажу з аукціону земельної ділянки у центрі Луцька, площею 0,0814 га. Свого часу там був міський фонтан, який згодом зруйнувався. У 2014 році на цій ділянці планували звести капличку імені Героїв Небесної Сотні. Пізніше територію виклали бруківкою, встановили лавки, а згодом на прилеглій ділянці висадили сакури. Раніше під час ремонтних робіт неподалік були знайдені людські останки, адже поруч було давнє церковне кладовище та П’ятницька церква.

Як раніше повідомляло ІА Волинські Новини, свого часу будівлю колишнього кінотеатру «Батьківщина» було надано в постійне користування Волинській телерадіокомпанії. Остання згодом увійшла до складу національної телекомпанії, унаслідок чого земельні ділянки (під будівлею кінотеатру і на частині скверу) перейшли в підпорядкування облдержадміністрації.

Кінотеатр – це комунальне майно, зареєстроване відповідним чином. Міська рада раніше зверталася в облдержадміністрацію, щоб повернути земельну ділянку в комунальну власність. У листопаді 2020 року було видано розпорядження голови облдержадміністрації про припинення права користування національній телекомпанії, відомості було внесено в реєстр у січні 2021 року. Дві земельні ділянки – і під кінотеатром, і частина скверу – мають одне цільове призначення (обслуговування будівель і споруд), адже під сквером міститься відповідно зареєстроване сховище радіаційного захисту. Том міськрада підготувала проєкт рішення, аби прийняти цю ділянку в комунальну власність.

Мер Ігор Поліщук наголосив, що на цій території дуже мало місця.

«На мою думку, щось збудувати там просто неможливо. Не так давно силами міської ради там було висаджено сакури, а під земельною ділянкою знаходяться вбиральні, які належать фізичній особі. Крім того, під кінотеатром є укриття, вихід з якого веде до цієї земельної ділянки», – сказав він.

Депутати підтримали проєкт рішення. Найближчим часом міськрада звернеться до Волинської обласної державної адміністрації з клопотанням щодо передачі з державної власності у комунальну власність Луцької міської територіальної громади земельних ділянок.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ау? Показати IP 28 Квітня 2021 13:27
То все таки земля чия, міста чи області? Чому луцькою землею розпоряджається облрада???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus