USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Земля на Володимирській відтепер на балансі ВНУ. Нацуніверситет святкує своє 69-річчя

19 Травня 2009 12:36
Сьогодні, 19 травня, Волинський нацуніверситет імені Лесі Українки відзначає День університету. Цьогоріч вишу виповнюється 69 років з дня заснування, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
У рамках святкування Дня університету у його стінах відбуватимуться низка заходів. Так, під час одного із них, – урочистого засідання вченої ради ВНУ, своє вступне слово сказав ректор університету Ігор Коцан.
За словами пана Коцана, метою діяльності університету є пошук талановитих, обдарованих студентів. «Ми повинні надавати освіту тим, хто може вчитися, а не тим, хто може платити», – додав він.
Долучилися до привітань з нагоди святкування 69-тої річниці університету й представники влади. Приємною звісткою порадував присутніх голова ОДА Микола Романюк.
За його словами, наразі уже є згода Фонду держмайна про зняття з приватизації та передачі землі, що по вулиці Володимирській у Луцьку, Міністерству освіти на баланс Волинського національного університету імені Лесі Українки. Земля використовуватиметься для побудови студмістечка та житла для викладачів, – додав Микола Романюк.
Окрім того, у ході засідання відбулося вручення відзнак Міністерства освіти і науки України, Волинської ОДА, Волинської обласної ради, Луцької міської ради, ВНУ імені Лесі Українки працівникам університету, відзначення кращих кураторів, випускників та студентів 2008 – 2009 навчальних років.
Також з нагоди свята начальник УСБУ у Волинській області Віктор Андрейчук від управління Служби безпеки України в області передав до фондів вишу добірку наукових праць, документальних та інформаційно-довідкових видань і відеофільмів, які висвітлюють ключові події різних періодів вітчизняної історії.  Серед них книги «Голодомор в Україні 1932-33 Польща та Україна у 30-х – 40-х роках ХХ століття», «Архіви окупації 1941-1944рр», «Радянські органи державної безпеки у 1939 – червні 1941 років. Документи ГДА СБ України», «Національні визвольні рухи в історії Українського народу та їх роль у встановленні і розвитку державності в Україні», документальні фільми «Технологія геноциду», «Хлібна гільйотина» та ін.
Видання та документальні фільми, основані на розсекречених архівних матеріалах, підготовлені у взаємодії з Українським інститутом національної пам’яті з метою об’єктивного висвітлення історичного минулого нашої держави, збереження історичної пам’яті українського народу. Ректор університету Ігор Коцан подякував СБУ за цінні видання та запевнив: ці матеріали стануть основою як викладацьких, так і студентських наукових досліджень і будуть широко використовуватися в навчальному процесі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 19 Травня 2009 13:22
як себе не похвалиш.... кращі викладачі,куратори ,студенти... ЦЕ СОВКОВА ПОКАЗУХА... ви покажить скільки ваших випускників працюють за спеціальність, та яка у них заробітна плата.... напевно показники будуть плачевні... ВДУ клепає потенційне безробіття з бумашками(дипломи)...
студент Показати IP 20 Травня 2009 00:09
а земельку потім собі деребнуть ті ж самі Романюки, Остапчуки, Коцани...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus